Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri Yenidoğan Çetesi'nde adı geçen hastanelerin çalışanları işsiz kaldı

Yenidoğan Çetesi'nde adı geçen hastanelerin çalışanları işsiz kaldı

Yenidoğan Çetesi skandalı devam ederken adı geçen hastanelerdeki çalışanlar bugün bir araya gelerek hastane önünde eylem yaptı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

Yenidoğan Çetesi skandalında adı geçen 9 hastanenin ruhsat işlemlerinin iptal edilmesinin ardından, olan hastane çalışanlarına oldu. Adı geçen hastanelerden Beylikdüzü'ndeki Medlife Hastanesi'nde çalışan ve konuyla alakası olmadıklarını belirten sağlık çalışanları, hastanenin kapatılması ile işsiz kaldı. Bir anda işsiz kalan çalışanlar bugün hastane önünde toplanarak eylem yaptı.


Sesimizi duyun diyerek tepki gösterdiler

Medlife Hastanesi'nin dün hastane tabelasını indirmesi ve ruhsat iptali yapılması üzerine hastanedeki çalışanlarda yönetim tarafından işsiz kaldıklarını açıkladı. Durum üzerine hastane yönetimi ve çalışanlar arasında tartışma çıktı. Olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edilirken bugün hastane önüne gelen çalışanlar işsiz kalmalarına tepki gösterdi.


Hastane çalışanları, basın mensuplarına yaptıkları açıklamalarında "Bir anda işsiz kalarak kendimizi kapının önünde bulduk. Yenidoğan Çetesi ile alakamız olmamasına rağmen çevredeki işletmelerde bizleri işe almak istemiyor." diyerek haksızca işsiz kalmalarına isyan etti.

medlife-hastanesi-eylem.webp
Medlife Hastanesi önünde toplanan çalışanlar işsiz kalarak eylem yaptı.


Adalet istiyoruz diyerek eylem yaptılar

Medlife Hastanesi çalışanları bugün hastane kapısı önünde toplanarak sloganlı ve pankartlı eylem gerçekleştirdi. Mağdur olan çalışanlar "Adalet istiyoruz" diyerek slogan attı. İşçiler işlerine geri dönmek istediklerini belirterek alkışlar ve sloganlarla eylemlerine gün boyu sürdürdü. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

reyap-saglik-calisanlari-kopya.webp
Esenyurt'taki Reyap Hastanesi çalışanları işsiz kalmaları nedeniyle açıklama yaptı.

Reyap Hastanesi çalışanları da işsiz kalmalarına tepki gösterdi

Esenyurt'ta bulunan ve adı Yenidoğan Çetesi skandalına karışan Özel Reyap Hastanesi çalışanları da bugün benzer bir eylem yaparak işsiz kalmalarına sitem etti.

Hastanedeki tüm çalışanların işten çıkarılmasının ardından toplanan çalışanlar, "Bizde yaşanan Yenidoğan Çetesi olayını haberlerden öğrendik ve çok üzüldük. Bu olay 8 aydır var ve kamuoyunun tepkisiyle hastaneler kapatıldı. Olayın aydınlatılması için elbette gereken cezalar verilmeli fakat bizim hiçbir suçumuz günahımız yok. İşsiz kaldık ve iş bulamıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *