Doğal kaynaklarımızı koruyarak geleceğe ve ekonomiye yatırım yapılmasına katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarına hız veren Ataşehir Belediyesi ayda 1000 ton ambalaj atığı toplama hedefine ulaştı. "Ataşehir Ayrı topluyor, Geleceğini Kazanıyor” sloganıyla yola çıkan Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bu çalışmalarda geri dönüşümü mümkün olan kağıt, karton, plastik, cam ve kompozit ambalaj atıklarını kaynağından ayrı topluyor. Kurulduğu 2009 yılında çevre koruma faaliyeletine başlayan Ataşehir Belediyesi, günümüze kadar geçen bu sürede toplam 93 bin ton ambalaj atığı toplanmasını sağladı.
97 ton atık pil
Hem öğrencilere yönelik “Ödüllü Atık Pil Yarışmaları” ile okullarda, hem de sitelerde, alışveriş merkezlerinde, marketlerde, muhtarlıklarda ve kamu binaları gibi bir çok yerde oluşturulan atık pil toplama noktaları sayesinde 2009 yılından bugüne 97 ton atık pil toplandı. İstanbul ilçe belediyeleri arasındaki atık pil toplama çalışmalarında; 2011 yılından beri her yıl ilk üç arasında yer alan Ataşehir, 4 kez birincilik derecesini aldı. Bitkisel atık yağların lavaboya ve çöpe dökülmemesi, yeraltı suları ve denizlerin kirlenmemesi için; belediye hizmet merkezlerine, muhtarlıklara, sitelere ve okullara atık yağ toplama bidonları yerleştirildi. Belediyeye teslim edilen her 5 litre atık yağ için de 1 adet doğa dostu yüzey temizleyici hediye ediliyor. Ataşehir Belediyesi tüm bu çalışmalar sonucunda bugüne kadar 2 bin 554 ton bitkisel atık yağ toplamayı başardı.
430 ton plastik kapak
Halk arasında “Mavi Kapak Kampanyası” olarak bilinen, “Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor” ismiyle ilk olarak Ataşehir’de başlayan proje, kısa sürede tüm Türkiye’ye hatta dünyaya yayılan bir sosyal sorumluluk projesi oldu. Proje kapsamında toplanan her 250 kg plastik kapağa karşılık, ihtiyaç sahibi bir engelliye tekerlekli sandalye verilen kampanya kapsamında Ataşehir’de bugüne kadar 430 ton plastik kapak toplanarak 1709 tekerlekli sandalye dağıtıldı. Yüzde yüz geri dönüşebilen tek malzeme olan cam atıklarının diğer ambalaj atıklarını kirletmeden ve zarar görmeden ayrı toplanmasını sağlamak, söz konusu işletmelerde daha etkin bir toplama sistemi kurmak amacıyla başlatılan “HORECA (Hotel, Restaurant, Cafe) Cam Dostu İşletme Projesi” ile; 10 otel, 90 cafe ve restaurant ile 7 AVM’den bugüne kadar 17 bin ton cam atığı toplandı.
Okunma Süresi: 2 dk
CHP’de gündem kayyım! Başkanlar Genel Merkez’e çağrıldı, Tunceli’ye heyet gidiyor
#Politika / 23 Kasım 2024
Teoman'dan şaşırtıcı açıklamalar: "Güzel kızları takip ediyorum, onları figür olarak görüyorum!"
#Magazin / 23 Kasım 2024
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *