Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri Sultangazi'deki bıçaklı kavgayı film seyreder gibi izlediler

Sultangazi'deki bıçaklı kavgayı film seyreder gibi izlediler

İstanbul Sultangazi'deki bir markette çıkan kavgada iki kardeş bıçaklandı. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs olay yerinden kaçarken elde edilen kamera görüntülerinde birçok yabancı uyruklu vatandaşın sosyal mesafe kurallarını hiçe sayıp film izler gibi olayı izlediği görüldü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Geçtiğimiz cuma günü  Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi Ordu Caddesi üzerinde Suriyeli iki kardeşin sahibi olduğu markette kavga yaşandı. Suriye uyruklu iki kişinin geldiği markette tartışma çıktı. Ardından tartışma çıktı. Vatandaşların araya girmesiyle birlikte herkes nefes alırken iki kişi yarım saat sonra tekrar olay yerine geldi ve iki kardeşi bıçakladıktan sonra marketten kaçtı.

Birinin hayati tehlikesi var
İki kardeş, çevredekilerin yardımıyla olay yerinin yakınında bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tedavilerinin ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kardeşlerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.  Bilgi verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine şerit çekerek inceleme başlatan polis, kaçan saldırganların kimliğini kısa sürede tespit etti. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Film izler gibi izlediler
Polisin olayla ilgili güvenlik kameralarını incelediği sırada çoğu yabancı uyruklu, marketin önünde görüntüleri film izler gibi izlemeye çalıştı. Sosyal mesafe kurallarına uymayarak görüntüleri izlemeye çalışan şahıslar, kameraya yansıdı.  

Görgü tanıkları konuştu
Olayın görgü tanıklarından Mikail Döğer, "İki tane arkadaş geldi buraya. Suriyelilerle kavga ettiler. Önce tartıştılar sonra bir birine girdiler. Çevredekiler kavgayı ayırdı. İki şahıs buradan ayrıldı. Yarım saat sonra tekrar geri geldiler. Gelen kişilerden birinde bıçak vardı. Önce birini bıçakladı, olay yerinden koşarak uzaklaştı. Aradan iki dakika sonra bir daha geldi. Bu sefer bakkal sahibini bıçakladı" dedi. 


Kamera görüntüledi
Olay anı ise çevrede bulunan iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, kavganın dışarıya taştığı an çevrede bulunan vatandaşların kavgayı meraklı gözlerle izlediği görülüyor. Elindeki bıçakla market sahibi iki kardeşe saldıran şahsı, o esnada olay yerinde bulunanlar araya girerek ayırmaya çalışıyor. Tekme ve tokatla birbirine saldıran taraflar, çevredekilerin tüm müdahalelerine rağmen sakinleşmediği, iki kardeşin bıçaklı şahsı tartakladığı ve şahsın yere düştüğü görülüyor. Ayağa kalkan şahıs, kardeşlerden birine rastgele bıçak sallıyor. Daha sonra bıçaklı saldırganın kaçtığı, yaklaşık iki dakika sonra yeniden elindeki bıçakla olay yerine gittiği kameralara yansıyor. Kısa bir süre elindeki bıçakla yeniden kaçtığı ve iki kişinin de kovaladığı görülüyor.  DHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *