Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Ara
Damga İstanbul Haberleri Polonez işçilerine TÜMTİS'ten tam destek: Bu direniş hepimizin direnişi!

Polonez işçilerine TÜMTİS'ten tam destek: Bu direniş hepimizin direnişi!

Direnişlerini sürdüren Polonez işçilerine dayanışma ziyaretinde bulunan TÜMTİS, “Bu direniş hepimizindir, Türkiye işçi sınıfının direnişidir” açıklamasını yaptı

Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Çatalca’da bulunan Polonez gıda fabrikasında TEKGIDA-İŞ sendikasında örgütlenen işçilerden 146’sı işveren tarafından işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılan işçiler 19 Temmuz’dan bu yana fabrika önünde direnişini sürdürürken işçilerle dayanışma büyüyerek devam ediyor. TÜMTİS de direnişin 32’inci gününde direniş alanına gerçekleştirdiği bir ziyaretle Polonez işçilerinin mücadelesine destek verdi. Sendikanın Genel Başkanı Kenan Öztürk, Genel Sekreteri Muharrem Yıldırım, Gebze Şube Başkanı Ali Rıza Atik ve İstanbul Şube yöneticileri ile UPS Kargo, Aras Kargo, DHL Lojistik ve ambar işyerlerinden temsilcilerin katıldığı dayanışma ziyaretinde “Polonez işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın sınıf dayanışması” yazılı pankartı ile direniş alanına gelen sendika heyeti adına konuşan Genel Başkan Öztürk, “Bu direniş hepimizindir, Türkiye işçi sınıfının direnişidir” dedi.

Mutlaka kazanacağız!

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk direnişteki işçilere şöyle seslendi: “Siz Anayasal hakkınızı kullandınız, siz suç işlemediniz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 51. Maddesi diyor ki sendikaya üye olmak haktır. Asıl suç işleyen, yasayı ihlal eden işverendir. İşveren, sizin bu anayasal hakkınıza karşı pervasızca bir saldırıya girişmiştir, kolluk güçleriyle, anti demokratik yöntemlerle sizin buradaki mücadelenizi kırmaya çalışıyor ama biz inanıyoruz, çabaları boşunadır. Sizin direnişiniz çoktan Türkiye işçi sınıfına mal olmuştur. Artık bu direniş sadece Polonez işçilerinin, değil bütün işçi sınıfının direnişidir ve birlikte kazanacağız. Mutlaka kazanacağınıza inanıyoruz ve sonuna kadar yanınızda olacağız.”

Engellere karşı bir mücadele

Türkiye’de sendikalaşma oranının yüzde 14’lerde olduğunu hatırlatan Öztürk, işçilerin yüzde 86’sının sendika hakkını kullanamadığını belirterek, bu mücadelenin aynı zamanda sendikal örgütlenme önündeki engellere karşı verilen bir mücadele olduğunu vurguladı. TEKGIDA-İŞ Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu da, bu dayanışmanın mücadeleye güç verdiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *