21 Eylül’de yüz yüze eğitim başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında ‘Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü’ kapsamında ‘Okulum Temiz Belgesi’ almak isteyen okulların denetimleri ekipler kontrolünde devam ediyor. ‘Okulum Temiz Belgesi’ almak isteyen okulların, ekipler tarafından nasıl denetlendiğini İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Yeri Sağlık Güvenlik Birimi il Koordinatörü Murat Remzi Uzunal, Demirören Haber Ajansı'na(DHA) anlattı. Uzunal “Okulum Temiz Belgesi kağıt üzerinde olan ve sadece duvara asacağımız bir belge değildir. Okulum Temiz Belgesi 246 noktada okulumuzun nasıl yönetildiğini, nasıl temizlendiğini ve hijyen koşullarının sürekliliğinin nasıl sağlandığı ile alakalıdır” ifadelerini kullandı.
Yerinde denetleyeceğiz
Okulum Temiz Projesi kapsamında hem resmi hem de özel okulların dahil olduğunu belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Yeri Sağlık Güvenlik Birimi il Koordinatörü Murat Remzi Uzunal, “Milli Eğitim Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda okulların yüz yüze eğitime hazırlanması süreci planladı. Buna yönelik bir dizi çalışmalar yürütülüyor. Milli eğitim Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda tüm resmi ve özel kurumlar ‘okulum temiz projesi’ kapsamında faaliyetlerini yürüttü. Bu faaliyetler doğrultusunda okullar belge talebinde bulunabilecekler ve okullarını bu kılavuz esaslarına göre hazırlayabilecekler. Bu sürece hem resmi hem de özel okullar dahildir. Bizlerde şu an tetkikçi arkadaşlarla kılavuz esasları doğrultusunda hijyen şartları fiziki mekanları yerinde denetleyeceğiz” dedi.
Tedbirler sürekli olmalı
Okullarda alınan tedbirlerin süreklilik göstermesinin önemli bir şart olduğunu söyleyen Uzunal, “Bizler en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı öncelikle kapıda karşılıyoruz. Bu nedenle bütün süreç kapıda başlıyor. Okullarda sosyal mesafenin tanımlanmış olması, hijyen koşullarının oluşturulmasıyla süreç başlamış oluyor. Mesafe, maske ve temizlik bizler okulların tüm alanlarını sosyal mesafeyi oluşturacak şekilde denetliyoruz. Tüm resmi ve özel okullarımız bu belgeyi alsın ya da almasın fiziki koşullarını bu koşullara göre oluşturmak durumda. Okulları denetlerken bizim için önemli olan şey tedbirlerin bir kere yapılmış olması değil. Okullarda en kıymetli varlıklarımız ile uzun bir zaman geçireceğiz. Bugün görmüş olduğunuz okul yarın da böyle olmalı. Bu sürecin sürekliliğinin sağlanması bizim için değiştirilmez ve çok önemli bir şart. Öyleyse okul yönetimi bütün bu beyanlarını sürekliliği sağlamak üzerine kurmuş olmalı. İşte bizim tetkikçimizde bu sürecin şimdi değil yarın da böyle olduğunun kanıtlarını arayacak” ifadelerini kullandı.
Belge zorunlu değil
"Okullar içerisinde öğrenci varsa anlamlıdır" diyen Uzunal, şu şekilde konuştu: “Okul yöneticileri aldıkları eğitimler, bilgiler ve kılavuzlar doğrultusunda okullarını hazırladılar bizlerde bu yöneticilerimizin bu devamlığı sağlayıp sağlamadığını yerinde gözlemlemek için buradayız. ‘Okulum Temiz Belgesi’ kağıt üzerinde olan ve sadece duvara asacağımız bir belge değildir. Okulum Temiz Belgesi 246 noktada okulların nasıl yönetildiğini, nasıl temizlendiğini ve bu hijyen koşullarının sürekliliğinin nasıl sağlandığı ile alakalıdır. Okullar, bu belgeyi almak zorunda olmasanız da bu kılavuz esaslarına göre okulunuzu hazırlamanız gerekir. Zaten hazırlıklarınızı yapmış olduğunuz bir süreç ile ilgili beklenti başvuru yapmanızdır. Belge zorunlu değildir ama koşulların oluşturulması zorunludur.” DHA
Okunma Süresi: 3 dk
Rehine krizinde kadını yaralayan şüpheli etkisiz hale getirildi
#Asayiş / 24 Kasım 2024
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde 20 bin öğretmen ataması yapıldı
#Eğitim / 24 Kasım 2024
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *