Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Parçalı az bulutlu
8°
Ara
Damga İstanbul Haberleri Küçükçekmece’de hedef sıfır atık

Küçükçekmece’de hedef sıfır atık

İnsan nüfusunun artmasıyla tüketimin giderek hızlandığı; doğal kaynakların azaldığı günümüzde sıfır atık projesi ile israfın önüne geçmeye ve çocuklara yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedef edinen Küçükçekmece Belediyesi, belediye personeline sıfır atık eğitimi verdi

Okunma Süresi: 3 dk

Sıfır atık dünyadaki kısıtlı kaynağın mümkün olan en iyi şekilde yeniden değerlendirilebilmesi açısından büyük bir önem taşıyor. Türkiye’nin ilk Breeam sertifikalı yeşil kamu binası olma özelliğine sahip Küçükçekmece Belediyesi de yaptığı çalışmalarla doğanın ve geleceğimiz olan çocuklar ve gençlerin destekçisi olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Küçükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından belediye binasında hizmet veren destek personeline sıfır atık eğitimi verildi. Küçükçekmece Belediyesi’ndeki çok amaçlı salonda Çevre Mühendisi Aylin Özgül tarafından gerçekleşen eğitimlerde Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün kadın ve erkek personeline sıfır atık konusunda detaylı bilgi verildi. İlgili personel geri dönüşüm ve atıklar konusunda eğitim aldı. Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında ise Küçükçekmece Belediye binasındaki çöp kutuları, geri dönüşüm kutuları ile değiştirildi. Tüm atıklar ayrıştırılarak, geri dönüşüme kazandırıldı. Eğitimlerde Destek Hizmetleri personelinin istek ve önerileri de dinlendi.


Kaynaklar verimli kullanılmalı

Atıkların geri dönüşüm süreci içinde değerlendirilmeden bertaraf edilmesinin hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kayıplar yaşattığını belirten Özgül, “Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkıyor” dedi. Özgül sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler de Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü olarak proje kapsamında belediyemiz çalışanlarına ve ilçemizde bulunan ilk ve ortaokul öğrencilerine tüketim alışkanlıklarını gözden geçirerek israfı önleme ve tasarruf yaparak atıkların azaltılması ve oluşan atıkların da geri dönüşüme kazandırılması bilincinin oluşturması amacıyla eğitim programları düzenledik. Ayrıca belediyemizde ayrıştırılan atık türleri için ayrı toplama noktaları oluşturduk ve atıkların lisanslı atık işleme tesislerine gönderilmesini sağlıyoruz.”


İsrafı önlemek için çalışıyoruz

Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında Küçükçekmece Belediyesi’nin çalışmalara devam ettiğini belirten Aylin Özgül, “Sıfır atık ile israfı önlemek için uğraşıyoruz. Oluşan atığı ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırmaya çalışıyoruz. Doğal kaynaklarımız sınırlı ve her geçen gün nüfus artıyor. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için tedbirli olmalıyız. Biz anne ve babalar olarak çocuklarımızın iyi yaşaması için çabalıyoruz, ama onlara iyi bir çevre bırakabilecek miyiz diye düşünmüyoruz. Çocuklarımız içebilecek su bulacak mı acaba” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *