Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri Kasım 2024: İstanbul güncel sergi rehberi

Kasım 2024: İstanbul güncel sergi rehberi

İstanbul'da sanatseverleri yeni sergiler bekliyor. Kasım ayında İstanbul bir başka! Şehrin dört bir yanında yeni sergiler sanatseverleri bekliyor. İşte İstanbul sanat rehberi haberin detayında...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Kültür ve sanatın başkenti İstanbul'da mutlaka görmeniz gereken sergi mekanlarını sizler için derledik! Damga Sanat 2024 Kasım ayı sergi rehberinde birbirinden farklı konularda dikkat çekici sergileri keşfedin! 

Dirimart – Peter Zimmermann, “Contact”   

“Bedene ya da tene dair hiçbir yaşam fenomenolojisi,
dokunma fenomenolojisine dayandırılmadan oluşturulamaz.”
—Jean-Louis Chrétien, The Call and the Response

Dirimart, Peter Zimmermann’ın görme, dokunma ve dijital soyutlama estetiği arasındaki ilişkiyi keşfe çıkan galerideki altıncı kişisel sergisini duyurmaktan mutluluk duyar. Contact başlıklı sergi, sanatçının dijital şablonları grafik algoritmalarla değiştirerek ve ortaya çıkan görüntüyü tuvale aktararak ürettiği dijital tabanlı yağlıboya resimlerinden oluşuyor. 

Yer: Dirimart Dolapdere, Beyoğlu

Tarih: 24 Ekim – 24 Kasım 2024  

Anna Laudel – Lennart Brede, “ANGELS FALL – Where From Where To” 

geçmiş, kökler ve kimlik üzerine

212 Photography Festival duraklarından biri olan Anna Laudel İstanbul, “What Trees Whisper” ve “ANGELS FALL – Where From Where To” isimli iki yeni sergiyi 20 Eylül’de izleyiciyle buluşturuyor. Multidisipliner sanatçı Ardan Özmenoğlu’nun cam heykeller ve doğal malzemelerle bir araya getirdiği eserlerinden oluşan “What Trees Whisper” ve Lennart Brede’nin geçmiş, kökler ve kimlik üzerine derinlemesine bir keşif sunan “ANGELS FALL – Where From Where To”  adlı sergileri 10 Kasım’a kadar görülebilecek. 

Yer: Anna Laudel, Beyoğlu

Tarih: 20 Eylül – 10 Kasım 2024 

YUNT – Karma Sergi, “2.5B”

Murat Germen’in “görme / aktarma biçimleri”, “2.5B” sergisinde küratör olarak ortaya koyduğu kurguda açığa çıkıyor. Sergiye yön veren kurgu, Germen’in fotoğraflarında karşılaşılan ve “diğer boyutları bakanın algısında inşa etmeye yönlendiren”* yaklaşımdan hareket ediyor. Bu yaklaşımın yansımaları, sergideki eserlerin zemin hazırladığı yanılsama etkisini mümkün kılan uzamsal özelliklerin öne çıkarılması şeklinde gözlemleniyor.
 

Yer: YUNT, Sultanbeyli

Tarih: 21 Eylül – 6 Aralık 2024 
 

Gama Gallery – Karma Sergi, “Cansiparane”  

15 sanatçının yer aldığı kolektif bir sanat projesi olan Cansiparane sergisi, çağdaş mozaik sanatçısı Gözde Tolan’ın liderliğinde 21 Kasım - 21 Aralık tarihleri arasında Gama Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor. Sergide kelebeklerin zarif formlarını yansıtan eserler, aynı zamanda kadına yönelik şiddet ve insan hakları ihlallerine karşı direnişin ve özgürlüğün güçlü birer sembolü olarak karşımıza çıkıyor.

Yer: 42 Maslak, Sarıyer

Tarih: 21 Kasım – 21 Aralık 2024 

Kasım ayında yeni çıkan sergiler güncellendikçe rehbere eklenecektir. Mutlaka İstanbul'da Kasım ayı sanatına göz atın!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *