Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri İstanbul'a depreme dayanıklı yeni metro hattı 3 ay sonra hizmete başlıyor: İşte geçeceği istasyonlar

İstanbul'a depreme dayanıklı yeni metro hattı 3 ay sonra hizmete başlıyor: İşte geçeceği istasyonlar

İstanbullulara yeni metro müjdesi geldi! 3 ay sonra hizmete başlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Hayırlı olsun' diyerek duyurdu. Son aşamalarına gelinen metro durakları belli oldu. İşte geçeceği istasyonlar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Emre Kulcanay
Okunma Süresi: 1 dk

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattının yakında hizmete gireceğini duyurdu. İmamoğlu, Anadolu yakasının ulaşım sorunlarını çözmeye yönelik bu önemli projenin tamamlanmak üzere olduğunu müjdeledi.

25981.jpg

Anadolu Yakası' nda büyük bağlantı

Toplamda 1 milyon 600 bin kişilik nüfusa sahip olan Ümraniye, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerini birbirine bağlayacak olan metro hattı, Anadolu Yakası'nda kuzey-güney yönünde çalışan ikinci metro hattı olacak. Hattın %85'i tamamlandı ve 2025 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

1710414037-mraniye-g-ztepe-metr.webp

Entegre ulaşım

Yeni metro hattı, şehrin farklı bölgelerine entegre olacak şekilde tasarlandı. Çarşı İstasyonu, Üsküdar-Çekmeköy Metrosu'na bağlanacak, Yeni Sahra İstasyonu Kadıköy-Sabiha Gökçen Metrosu'na entegre olacak ve Tütüncü Mehmet Efendi İstasyonu ise Marmaray ile bağlantı kuracak. Bu sayede, 11 duraktan oluşan metro hattı, üç ilçenin en önemli noktalarına erişim sağlayacak.

ibb-baskani-imamoglu-metro-hattindaki-test-surusune-katildi-3af2923-jpg.webp

Önemli noktalar ve deprem dayanıklılık

Hat, Finans Merkezi ve Fenerbahçe Ülker Spor Salonu gibi önemli noktalardan geçerek bu bölgelere ulaşımı da kolaylaştıracak. Ayrıca, hattın 9 şiddetindeki depreme dayanıklı bir yapıda inşa edilmesi, güvenliği ön planda tuttuğunu gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *