Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri İstanbul Valisi Davut Gül’den “15 Temmuz” mesajı

İstanbul Valisi Davut Gül’den “15 Temmuz” mesajı

İstanbul Valisi Davut Gül, 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul başta olmak üzere birçok kentte 15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen ve 252 kişinin hayatını kaybettiği darbe girişiminin yıl dönümleri için etkinlik ve programlar düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle duygularını paylaşan isimler arasında İstanbul Valisi Davut Gül de yer aldı.

İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı yazılı paylaşımla, 15 Temmuz şehit ve gazilerini andı. Gül, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü “15 Temmuz aesaret, zillet ve kaosa karşı millî iradenin zaferidir; milletin zaferidir." dedi.” kutladı.

Vali Gül’ün mesajının tamamında şu ifadeler yer aldı:

“Kıymetli İstanbullular,

Sekiz sene önce bugün milletçe hafızalarımızdan silinmeyecek, emsali görülmemiş bir ihanet gecesi yaşadık.

Devletimizi emperyalistlere teslim etmek için harekete geçen Fetöcü alçaklar, milletimizin üzerine ateş açtı; Gazi Meclisimiz, işgal dönemlerinde bile uğramadığı bir saldırıyla karşılaştı.

Aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi çağrısıyla meydanlara koştu. Feraseti, cesareti ve dirayetiyle ihanet çetesinin heveslerini kursaklarında bıraktı. İradesine zincir vurulamayacağını yedi düvele bir kez daha ispat etti.

15 Temmuz, esaret, zillet ve kaosa karşı millî iradenin zaferidir; milletin zaferidir.

Hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecek bu zaferin sekizinci yıl dönümünde, hain darbe girişiminin faili ihanet çetesini bir kez daha lanetliyoruz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu ülkeyi bizlere emanet eden şanlı ecdadımıza layık olmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyor; Türkiye Yüzyılı’nın büyük ve güçlü Türkiye’sini hep birlikte kuruyoruz.

Bu duygularla zaferin mimarı yediden yetmişe milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Millî Mücadele’den 15 Temmuz’a bu topraklar için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, şanlı gazilerimizi minnetle anıyorum.

Milli iradenin zaferi, milletin zaferi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *