Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri İstanbul Valiliği'nden TSYD 'başörtü skandalı'na ilişkin açıklama

İstanbul Valiliği'nden TSYD 'başörtü skandalı'na ilişkin açıklama

İstanbul Valiliği, başörtülü bir kadının Türkiye Spor Yazarlar Derneği (TSYD) havuzuna alınmadığı iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Güray Varol
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi Mehmet İzmirlioğlu eşini Beşiktaş’taki derneğin yüzme havuzuna götürdü. İzmirlioğlu'nun eşi başörtülü olduğu için tesise alınmadı. Bu skandalın ardından tepkiler de ardı ardına geldi. İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada; "Söz konusu iddiaların araştırılması için TSYD hakkında soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucunda, iddiaların doğru olduğu sonucuna ulaşılırsa dernek hakkında idari işlem yapılacak ve bahse konu olan ayrımcı uygulamanın sorumluları hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulacaktır" ifadelerine yer verdi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde önceki gün yaşanan skandala tepkiler çığ gibi büyüyor. TSYD Üyesi Kameraman Mehmet İzmirlioğlu, çocukları ve eşi ile derneğin İstanbul Levent'teki havuzuna giderken eşinin başörtülü olması nedeniyle içeriye girmesine izin verilmedi. Sadece çocukların havuza gireceğini ve eşinin havuza girmeden kenarda oturacağını söylemesine rağmen görevliler, Mehmet İzmirlioğlu ve ailesini kapalı havuza yönlendirdi.

İstanbul Valiliği'nin sosyal medyadan yaptığı açıklama ise şöyle:

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Basın Açıklaması (2024-59)

Sosyal medya mecralarında 'Tesettürlü bir hanımefendinin Türkiye Spor Yazarlar Derneği'ne ait havuza, kıyafeti nedeniyle alınmadığı yönünde iddialar yayınlanmıştır.

Söz konusu iddiaların araştırılması için TSYD hakkında soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucunda, iddiaların doğru olduğu sonucuna ulaşılırsa dernek hakkında idari işlem yapılacak ve bahse konu olan ayrımcı uygulamanın sorumluları hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulacaktır.

Hiçbir hemşehrimizin bu ve benzeri uygulamalarla inançlarından dolayı mağduriyet yaşamasına izin verilmeyecektir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

whatsapp-gorsel-2024-09-01-saat-16-44-43-b861d7e3.jpg

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *