Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri İstanbul barajları doluluk oranı ne kadar?

İstanbul barajları doluluk oranı ne kadar?

İstanbul’un yağışlı günler geçirmesi, barajlarda yaşanan su sıkıntısına katkı sağladı mı? İstanbul’da baraj doluluk oranı 2023 son durum ne oldu?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Berrin Ozan Yeşiltepe - İstanbul’un kurak bir kış geçirmesi ve az yağış alması nedeniyle barajların doluluk oranları bir hayli düşmüştü. Hatta kuraklık seviyesine gerileyen kimi barajların kurumaya yüz tuttuğu biliniyordu. Ancak son bir hafta boyunca yağışlı günler geçiren megakentte, barajların son durumu da merak konusu oldu. Peki bu yağmurlar İstanbul barajları doluluk oranlarını etkiledi mi? 2023 İstanbul baraj doluluk oranları nasıl? İstanbul’un ne kadar suyu kaldı? Tüm bu soruların yanıtlarını bir araya getirdik.

İstanbul’da barajların son durumu nedir?

İstanbul’da yağan yağmurlar, su sıkıntısı ile başbaşa kalan kentte büyük sevinç yarattı. Özellikle yaz ve ilkbahar aylarında su kesintilerinin başlayacağı haberleri kentte yaşayanlar tarafından endişe ile karşılanmıştı. Ancak son günlerde yağışlı havanın etkisi altına giren İstanbul’un barajlarındaki su oranı da artış gösterdi.

İstanbul'daki su seviyesi yüzde 40’ı aştı!

İSKİ’nin 5 Nisan Çarşamba günü yayınladığı veriler doğrultusunda, İstanbul barajlarının doluluk oranı % 0.33 artış gösterdi. Son açıklamalarda %40.14 olan oran, %40.47’ye yükseldi. Büyükşehrin barajlarından son bir haftada yaşanan artışın miktarı ise % 1.86 olarak açıklandı.

En dolu barajlar hangileri?

İstanbul’da şehrin su ihtiyacını karşılayan barajlar arasında su seviyesi %50’nin üzerinde olan yalnızca iki adet baraj bulunuyor. Son verilere göre İstanbul’da en dolu barajın Ömerli olduğu görülüyor. 5 Nisan 2023 tarihinde Ömerli Barajı’nın doluluk oranı %62.55 olarak ölçüldü. İkinci sırada ise Darlık Barajı bulunuyor. Barajın su seviyesi ise %53.46. 

Kritik seviyedeki barajlar hangileri?

İstanbul’da doluluk oranı %50’nin üzerinde olan iki barajın yanı sıra, su seviyesi oldukça az olan barajlar da yer alıyor. Pabuçdere ve Kazandere barajlarında ölçülen su seviyesi %10’un altında seyrediyor. 

Önümüzdeki günlerde de kentteki yağışların devam etmesiyle birlikte su seviyelerinde artış yaşanması bekleniyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *