Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Şiddetli yağmur
4°
Ara
Damga İstanbul Haberleri İmamoğlu: İnsana hizmet edenler kazanmalı!

İmamoğlu: İnsana hizmet edenler kazanmalı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği proje Büyükçekmece çiftçisine “Arpa - Yulaf Tohumu Desteği” ile devam etti.

Okunma Süresi: 5 dk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmak, tarımsal üretimden çekilen çiftçilerimizi tekrar tarıma teşvik etmek ve tarımsal alanların betonlaşmasını önlemek amacıyla hayata geçirdiği proje Büyükçekmece çiftçisine “Arpa - Yulaf Tohumu Desteği” ile devam etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugünün Türkiye’sinde, iddiayı insanına hizmet etme konusunda ortaya koyan siyasi anlayışın kazanması gerekiyor. ‘Ben ne olacağım? Bir avuç insan ne olacak’ diyen anlayışın yerine; ‘Milletimiz ne olacak? Çocuklarımızın geleceği ne olacak? Gençlerimize nasıl bir memleket bırakacağız’ bakışını ortaya koyan ve bu yolda bir yolculuk tarifleyen siyasi anlayış çok önemli. Bunu ortaya koymalıyız” şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi Güzelce Kapalı Pazar alanında gerçekleştirilen törende bölgede arpa ve yulaf yetiştiren çiftçilere tohum dağıtımı yapıldı. Dağıtım törenin ardından Büyükçekmece Belediyesi’nin bölge çiftçilerinin ürettikleri ürünleri ve Türkiye’de farklı bölgelerde faaliyet gösteren 18 Kadın Kooperatiflerinin ürünlerini tüketiciyle buluşturduğu Tarım Market’in açılışı gerçekleştirildi.

“En çok gururlandığımız hizmetlerden birisini hayata geçirdik”

Arpa - Yulaf tohumu dağıtım töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, En başından beri temel amacının 16 milyon insana eşit hizmet sunmak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Aynı zamanda tüm ihtiyaçlarını karşılayan, bir eksik bırakmadan onların taleplerini inceleyen, insanlarımızın ihtiyaçlarına katkı sunmak. Bu şehirde yaşayan insanlara saygı göstererek hizmet sunmayı elbette çok önemsiyorum. Şehrimizin yeşil alanlarından sosyal desteklere, altyapı yatırımlarından kentsel dönüşüme varıncaya kadar insan hayatına dokunan bütün hizmetleri yerine getirme konusunda çözümler ürettik, projeler ürettik. Vatandaşlarımızın sıkıntı duyduğu her konuya da destek olduk. Ekonomik krizin derinden etkilediği, çiftçilerimizin çiftçilik yapmayı bıraktığı dönemde biz İstanbul’un tarımsal alanlarını nasıl güçlendirebiliriz, çiftçilik yapmak isteyen, İstanbul’un topraklarını yeşertmek isteyen hemşerilerimize ‘’Biz buradayız’’ diyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 2020 yılından bu yana İstanbul’un çiftçilerine destek olmaya başladık. En çok gururlandığımız hizmetlerden birisini İstanbul’da hayata geçirdik. Gerçekten mutluyuz, onurluyuz ve gururluyuz. Göreve geldiğimiz günden bu yana yazlık fide sebzesi ve özellikle buna benzer desteklerle başladığımız süreç artık kışlık fide desteğine, yağlık ayçiçeği tohumundan silajlık mısır tohumuna, ekmeklik buğday tohumu dağıtımıyla beraber sürdü. Hiçbir alanda eksik varsa o alanda boş bırakmamaya, gübreden mazota, balıkçılarımıza desteklerimizden koruyucu ekipmanlarına, kuzu besi yeminden arı yemine varıncaya kadar her detaya katkı sunmaya gayret ettik. Biliyoruz ki tarımla uğraşan vatandaşlarımızın özellikle girdi maliyetlerinin karşılanması hususu onların hayatlarını devam ettirmesi konusunda önemli bir ihtiyaç. Bugün verdiğimiz desteklere bir yenisini daha ekliyoruz. İstanbul’da 1982 çiftçimize 20 milyon liraya yakın maliyetle arpa ve yulaf tohumu dağıtımı yapıyoruz. Hayırlı olsun. Bugünkü çiftçilere dağıtacağımız tohumların onlara bol bereket getirmesini diliyorum.’’

“El uzatan ilk Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 46 yıllık belediyecilik hayatının İstanbul’da geçtiğini belirterek şöyle konuştu: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurucularındanım. O günden bugüne bizim Büyükçekmece, Çatalca, Silivri, Arnavutköy gibi doğudaki uç ilçeler gibi çiftçilikle uğraşan yüzbinlerce aile ve vatandaşımızı hatırlayan, gören, ona el uzatan ilk Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’dur. Kendisine teşekkür ediyorum. Tarım meselesi Covid’den sonra temiz gıdaya ulaşım ve Büyükçekmece gibi yeşili bol, yatay yapılaşmaya hakim olgunun, şehirciliğin ve de tarımın ne olduğu daha net anlaşıldıArtık Covid’den sonra özelikle iklim krizi 7.5 miyar insanı çok yakından ilgilendirdiği için tarımın her çeşidi önem kazanmış ve çok stratejik bir alana taşınmıştır. Allah bize ovalar, dağlar, tepeler, ırmaklar, nehirler vermiş. Alabildiğine Trakya ovası, Anadolu’daki bildiğiniz ovalar maalesef tarım dışı kalmış devletin tarım politikası olmamasından dolayı. Eğer bu ülkede bir değişim yapılacaksa ben bunu 15, 20 yıl önce söylemiştim. Bu ülkenin Mercedes’i tarımdır. Büyükçekmece Belediyesi Tarım Müdürlüğü bölgemizde tarımsal faaliyetlere akademik anlamda yaklaştı. 3 üniversite ile iş birliği yaptık. Vatandaşımızın eğitimi bitti. Eğitimler bitmez, devam eder ama eğitimlerden sonra gördük ki raflarımızda Büyükçekmece balı dahil satılmaya başlandı. Demek ki Allah’ın verdiği aklı, size emanet ettiği toprağı bilimsel olarak kullanırsanız Büyükçekmece balı olur mu, olur. Büyükçekmece’de Siyez olur mu her şey olur. Büyükçekmece Tarım Kooperatifi kurduk. Bizim ve ilçemizde üretilen bu bölgeye mahsus malzemeleri, gıda maddeleri, sebzeyi, nohutu, Celaliye Bamyası’nı ne varsa bunları satıyor. Aynı zamanda kadınları devreye soktuk. Büyükçekmece’nin dışında 18 kadın kooperatifi ile iş birliği yaptık. O kadınların ülkemizin dört bir başında o kadınların üretmiş oldukları malzemeyi alarak Büyükçekmece Tarım Kooperatifi’nden halka sunuyoruz.’’

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın yanısıra çok sayıda çiftçi ve vatandaşın katıldığı törende Büyükçekmeceli çiftçiler adına konuşan Soner Yılmaz Ereke ve Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Sezgin Erçağ, çiftçiye verdiği desteklerden ötürü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibine teşekkür ettiler.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *