Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri İBB'nin emeklilere pazar desteği başlıyor: İBB'nin emeklilere pazar desteği başvuruları ne zaman, koşulları neler?

İBB'nin emeklilere pazar desteği başlıyor: İBB'nin emeklilere pazar desteği başvuruları ne zaman, koşulları neler?

İBB Başkanı ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen emeklilere yıllık 10 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu. Peki, İBB'nin ‘Emeklilere Pazar Desteği’ ne zaman başlayacak, başvuru koşulları neler, ödemeler nasıl gerçekleştirilecek? İşte detaylar...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dar geliri emeklilere 10 bin TL pazar desteğini başlattı. Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dar gelirli emeklilere 10 bin lira pazar desteği için başvuruların 30 Ekim'de başlayacağını duyurdu. Ekrem İmamoğlu'nun pazar desteğini duyurması sonrası başvuruların nasıl gerçekleşeceği, ne zaman başlayacağı merak edilmeye başlandı. Sorgulamalarını sürdüren vatandaşlar soluğu arama motorlarında aldı. Buna göre İBB'nin ‘Emeklilere Pazar Desteği’ ne zaman başlıyor, ödemeler nasıl gerçekleşecek, başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar…

İBB'nin ‘Emeklilere Pazar Desteği'ne başvurular ne zaman başlayacak?

Ekrem İmamoğlu, 2024 seçim vaatleri arasında bulunan Emekli Pazar Desteği sözünü tuttu. Bugün yeni gelişmeyi duyuran İmamoğlu, 10 bin lira pazar desteği için başvuru tarihini açıklayarak emeklilerin yanında olduğunu söyledi. İmamoğlu'nun paylaşımı emeklileri harekete geçirdi. Başvuruların ne zaman başlayacağı ve detayları merak edenler araştırmalarına başladı. İmamoğlu başvuru tarihinin 30 Ekim'de olduğunu söyledi. Buna göre 10 bin liralık pazar desteğinden faydalanmak isteyenler 30 Ekim ile 8 Kasım tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

İBB'nin ‘Emeklilere Pazar Desteği'ne nasıl başvurulur?

İmamoğlu'nun 'emeklilere pazar desteği' duyurması beraberinde bir takım soruları da akıllara getirdi. Bunlardan biri de emeklilerin pazar desteğine nasıl başvuru yapabileceği oldu. Başvuruların İstanbul Senin, https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/  sitesi ve Alo 153 Destek hattı üzerinden alınacağı açıklandı. 

İBB'nin emeklilere pazar desteği için son başvuru tarihi 8 Kasım

İBB'nin ‘Emeklilere Pazar Desteği'ne başvurmak için koşullar neler?

Ekrem İmamoğlu “Çarşı pazar ateş pahası; emeklimiz, dar gelirlimiz zorda. İBB olarak biz yanlarındayız. Dar gelirli emeklilere 10 bin TL pazar desteği veriyoruz. 30 Ekim’de başvurular başlıyor" ifadeleriyle emekliler için yere seçimde verdiği sözü yerine getirirken başvuru hakkında gerekli bilgileri de verdi. 

İBB'nin ‘Emeklilere Pazar Desteği’nden faydalanmak için gereken başvuru koşulları şöyle sıralandı: TC vatandaşı olunması, 60 yaş ve üstü emekli olunması, İstanbul’da ikamet edilmesi, başvuru sahibinin emekli yurttaş olması, hanede tek emekli maaşından başka bir gelir bulunmaması, emekli maaşının 17.002 TL'den düşük olması olarak belirlendi.

İBB'nin ‘Emeklilere Pazar Desteği' ödemeleri nasıl olacak?

İBB'nin ‘Emeklilere Pazar Desteği’ne başvuruların 30 Ekim'de başvuru yapılacağını duyurmasının ardından merak edilen bir diğer soru ise ödemelerin nasıl gerçekleşeceği oldu. İstanbul’da ikamet eden, sosyal desteğe başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen emeklilere yıllık 10 bin TL ödeme yapılacak. İki eşit taksit şeklinde ödenecek pazar desteği ile 10 bin emekliye yardım edilerek toplam 100 milyon TL’lik destek sağlanacak. Ödemelerin Kasım ve Aralık aylarında iki eşit taksit halinde yapılması planlanıyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *