Ümraniye Topağacı Mahallesi’nde yapılacak olan Kazım Karabekir Cemevi inşaatına başlandı. Gelecek yıl bitmesi beklenen Cemevi’nin temel atma törenine Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal’ın yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen ve mahalle sakinleri katıldı. Tören semah gösterisi ile başladı. Temel atama töreninin ardından Ümraniye Belediyesi tarafından organize edilen, Hıdırellez Bayramı Şenliğinde şarkıcı Şinasi Can rüzgârı esti. Çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı konser renkli görüntülere sahne oldu.
El ele yürüyeceğiz
Törende konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Çerkez kimseyi ayırt etmeden hep bir arada olduk. İyi günde kötü günde yüzyıllarca iç içe yaşadık. Bundan sonra da bu güzellikler hep devam etsin diye nice baharlara el ele yürüyeceğiz. Değerli canlar, rabbim beraberliğimizi daim etsin. Kardeşliğimiz daim olsun. İnşallah bu güzel mekânımızı yeniden inşa ederek siz değerli kardeşlerimize bu güzel Cemevi’mizi temeliyle birlikte önümüzdeki yıl tamamlamış oluruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
10 OKUL 15 TAKIM
Ümraniye Belediyesi de Geleneksel Halk Oyunları Festivali sayesinde çocukların sosyal hayata karışmalarını ve kendilerine güven duymalarını sağlıyor. Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Yarışmalar minikler geleneksel, minikler stilize, yıldızlar geleneksel ve yıldızlar stilize olmak üzere 4 farklı kategoride yapıldı. 10 farklı okulda 15 takımdan 350 öğrenci ve çok sayıda Ümraniyelinin katılımı ile yapılan festivalde; Van, İzmir, Kafkas, Ardahan, Artvin ve Trabzon olmak üzere 6 farklı yörenin oyunları sergilendi. Öğrencilerin sergilediği gösteriler salondan büyük alkış topladı. Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Sevgili gençler, değerli kardeşlerim, Halk Oyunları yarışmamıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Öncelikle yarışmaya katılan tüm ekiplerimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Farklı yörelerden farklı kültürlerden esintiler sergilediniz. Bu heyecana ortak oldunuz. Büyük bir medeni cesaret gösterdiniz. Arkadaşlarınızla birlikte uzun süren provaların ve hazırlıkların sonunda burada yeteneklerinizi sahneye koydunuz. Dereceye giren giremeyen ayırt etmeksizin her biriniz bugün önemli bir tecrübe kazandınız. Milletimizin kadim tarihinden ve kültüründen doğan halk oyunlarını öğrenerek aslında kendi özünüzü öğrenmiş oluyorsunuz. Bu açıdan bakıldığından halk oyunları önemli bir kültür aktarım aracıdır. Karadeniz'e gittiğimizde horonun heyecanı enerjimizi yükseltir. Biraz doğuya gittiğimizde davul ve zurnayla barlarla karşılanırız. Güneydoğu'da halaylarla Ege'de zeybeklerle kocaman bir mozaiğin parçalarını görürüz. İşte bugün bu yarışma vesilesiyle farklı yörelerimizden esintileri Ümraniye'mizde izledik. Halk oyunları demek müziği ve kıyafetleriyle Anadolu'yu temsil etmektir" dedi.