DEVA Partisi'nde istifa eden DEVA Partisi Esenyurt eski İlçe Teşkilatı Başkanı Halis Kahriman, partisinden niçin istifa ettiğini açıkladı. DEVA Partisi'nin, iktidar partisi AK Parti'ye yanaştığını ve kurulurken savunduğu ideallerden uzaklaştığını kaydeden Kahriman, “DEVA Partisi artık siyasi bir parti olmaktan çıkmış ve bir dernek haline gelmiştir” dedi
HABER: BARIŞ KIŞ
DEVA Partisi'nden istifa eden 13 ilçe başkanı gündemde kalmaya devam ediyor. Dün Büyükçekmece Eser Otel'de kahvaltılı toplantıda bir araya gelen isimler neden partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. 13 ilçe başkanı adına açıklama yapan DEVA Partisi Fatih Kurucu İlçe Başkanı Celallettin Bulunmaz, “Şeffaflık olacaktı her alanda liyakat esas alınacaktı. İş ehline verilecekti. Genel başkanımızın iddiası ve bizim de umudumuz buydu. Çocuklarımızın geleceği için, ülkemiz için, partimiz için özveriyle çalıştık. Milletimiz için gayret ettik. Kısa süre içerisinde tüm birimlerimizi kurduk. İlçelerimizde yüzlerce çalışma ve ziyaret gerçekleştirdik” dedi.
Artık hiçbir güvenimiz yok
Gelinen noktada ise partiye hiçbir güvenlerinin kalmadığını anlatan Bulunmaz, “Parti yönetimimiz tüzüğümüze ve partinin kuruluş amacına uygun olmayan iştişareden uzak, teşkilatlara danışılmadan birçok karar alarak güvenimizi boşa çıkardı. Umutlarımızı heba etti. “Bir kişiyi dahi geride bırakmayız” diyen sayın genel başkan sadece geçmişte beraber siyaset yaptığı kişilere sahip çıktı. Öyle ki bu arkadaşlarının vekillikleri uğruna ittifak tehlikeye atıldı ve seçim riske sokuldu. Geldiğimiz noktada başta genel başkan sayın Ali Babacan olmak üzere parti üst yönetimine güvenimiz kalmadı. Sonuç olarak bizim için DEVA Partisi'nde siyaset yapma zemini kalmadığı anlaşıldı. Bu şartlar altında DEVA Partisi çatısı altında siyaset yapmanın doğru olamayacağını görerek ilçe başkanları olarak istifa ediyoruz” ifadelerini kullandı.
AK Parti ile hareket ediyorlar
DEVA Partisi'nden neden istifa ettiklerini anlatan Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman da sert sözlerle parti yönetimini topa tuttu. Kahriman, “Ülkemizde maalesef ki gelişmiş ülkeleri örnek almayan bir siyaset sergileniyor. Bir ülkede demokrasi yoksa, hukukun üstünlüğü yoksa, adalet yoksa orada hiçbir şey beklenmez. Türkiye'nin şartları ve koşulları ortada. Burada gördüğünüz bu insanlar ve değerli arkadaşlarım dedik ki DEVA Partisi kurulurken bir umutla kuruldu. Türkiye'de maalesef siyaset sıkışmıştır. Ben ve değerli yol arkadaşlarım sizlerle beraber ülkemizin geleceği için mücadele ettik. Gece gündüz demeden yeri geldi 24 saat boyunca çalıştık. Ülkemizin geleceği için, yavrularımızın geleceği için mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Ama maalesef ki demokrasi ve hukukun üstünlüğünden bahseden DEVA Partisi, kalıplaşmış ve eski AK Parti camiasıyla hareket eden bir parti haline geldi” diye konuştu.
Hiçbir emek vermeyenler vekil oldu
DEVA Partisi'ne hiçbir emek vermeyenlerin millevekili yapıldığını anlatan Kahriman, “Özellikle son tezkereye onay vermesi tamamen bağımızı kopardı. Biz bu ülkenin geleceği için dedik ki 81 ilimizde, 85 milyon nüfusumuzun içindeki herkesin derdine deva olacaktık. Ama maalesef ki gelinen noktada sadece 15 milletvekilinin derdine derman oldular. Adalet dedik, hak dedik, hukuk dedik ama bütün arkadaşlarımızın emeği maalesef sadece 15 milletvekili için kullandılı. Partimizde seçime girmeden önce Sayın Ali Babacan; “Kendi logomuzla seçime gireceğiz, kendi şanımız ve şerefimizle seçime gireceğiz” dedi. Cuma günü reklamlar verildi, cumartesi günü CHP listelerine girdiler. Peki bu kararı verecektiniz, Türkiye'nin 81 ilinde bin 600 arkadaşımız milletvekili olmak için size başvuru yaptı. Başvuru yaparken herkes partisine güvendi. Bu arkadaşlarımızla iştişare etmeden, bir anlık kararla maalesef 5 kişi oturup karar verdi ve CHP listelerinde milletvekili olmak için yarışa girdiler. Kendi adımızla seçime girsek, bugün milletvekili olanlar seçime girmezdi. Çünkü o zaman emek vereceklerdi. Sonuçta ne oldu? Biz emek verdik gidip bu emek vermeyenler milletvekili oldu” şeklinde konuştu.
Artık bir siyasi parti değil
DEVA Partisi'nin artık bir siyasi parti olmaktan çıktığını da anlatan Kahriman, “İstanbul'dan seçilen 5 milletvekili bize dönüp bir kere bile teşekkür etmedi. Partimizi küçülttüler, değersizleştirdiler. DEVA Partisi artık Türkiye'de iktidar olabilecek bir parti değil dernek haline geldi. Biz bundan sonra çocuklarımızın geleceği için ülkemiz için mücadele edeceğiz. Bundan sonra sorumluluk alarak gereğini biz yapacağız. Burada bir ordu görüyorsunuz. Bu gördüğünüz orduyla beraber 5 yıl sonra bu kadrolar Türkiye'yi yönetecekler. Ben arkadaşlarıma güveniyorum” ifadelerini kullandı.
Hayal kırıklığı yarattılar
DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin de istifalar üzerine önceki gün bir açıklama yaptı. İstifa eden ilçe başkanlarının CHP Lideri ile görüşmelerini anımsatan Şahin, Genel Başkan Ali Babacan’ın ilk tepkisinin ne olduğu sorusu üzerine, “Ali Bey de ilk önce inanamadı. Ali Bey’inki elbette ki Kemal Bey açısından bir hayal kırıklığıdır. Bir lider, sesli olarak bir hayal kırıklığı der mi, demez ama benim gördüğüm üzüldü bu hadiseye” dedi.
Aradık başkanları, teyit ettiler
Haberler üzerine ilçe başkanlarıyla görüştüklerini kaydeden Şahin, “Biz inanmadık önce, sonra fotoğraflar ortaya çıkınca gördük. Aradık başkanları, onlar da teyit ettiler. Cumartesi günü sabah kahvaltı yapmışlar. Bize değer verdi yanımıza geldi, bizi dinledi dediler. Dolayısıyla istifa edip, cumartesi istifa edip CHP’ye katılım yapmayı düşünüyoruz dediler. Habersizce gerçekleşmiş bir organizasyon. Zaten yakışmadı dememizin tek sebebi bu. Bir siyasi partinin genel başkanı, bir başka siyasi partinin ilçe başkanı düzeyinde hem de bir iki değil yani 8-10 tane ilçe başkanının bulunduğu bir toplantıda bulunuyor ve bunu bizlerle paylaşmıyorsa ve bunu normal bir davranış gibi değerlendiriyorsa bunu siyasi ahlak ve etik açısından uygun olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.
Bir kenara not ediyoruz
Şahin konuya ilişkin sözlerini şöyle tamamlandı; “Bizden CHP yönetimine karşı son iki buçuk senedir olumsuz tek bir söz yok, kendi içindeki sıkıntılara taraf olmadık. Sadece siyasette nezaketi hoşgörüyü egemen kılmak için uğraşıyoruz ama bu yapılanı normal kabul etmemiz mümkün değil. Bunun başka bir izahı yok, siyasi etiğe uygun değil. Güven kırılması uzunca süredir vardı 14 Mayıs’tan sonraki süreçlerin açığa çıkmasından kaynaklı olarak. Biz kendimiz DEVA Partisi olarak odaklanıp önümüze bakacağız. Bunu da bir kenara not ediyoruz.”