Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer: Bir metrekare arsa satmadık

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer: Bir metrekare arsa satmadık

Esenyurt Belediyesinin ekim ayı Meclisi'nin 3. birleşiminde 2025 yılı bütçesi görüşüldü. Tahmini bütçe 10 milyar 454 milyon 132 bin TL olarak belirlendi. Aleyhte söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Togay Çoban, İller Bankası'ndan para gelmemesi durumunda belediyelerin kapıya kilit vuracağını savundu. Belediye Başkanı Ahmet Özer ise “Bugüne kadar bir metrekare arsa satmış değiliz” dedi

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 6 dk

Esenyurt Belediyesinin 2025 Mali Yılı Bütçe, Performans ve Yatırım Programı, Belediye Meclisi toplantısında görüşüldü. Oylama öncesi göreve geldiği günden bugüne yapmış olduğu faaliyetlerle ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Özer; sadece İstanbul’da değil, Türkiye’de belediye hizmetleri alanında birinci sırada olduklarını ileri sürdü. Konuşmasında bundan sonra da pek çok belediyeye örnek olacak hizmetleri hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Özer; sosyal belediyecilik, eğitim, temizlik, ulaşım ve sağlık gibi başlıklarda yatırımların artarak devam edeceğini söyledi. Bütçe görüşmeleri kapsamında yapılan oylama sonuncunda, 2025 yılı gelir-gider bütçesi 10 milyar 454 milyon 132 bin Türk Lirası olarak belirlenirken, Özer belirlenen bütçenin önce Esenyurt'a sonra İstanbul’a hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

 

Bu bir devlet sırrı değil

Oylamadan önce bütçe hakkında aleyhte söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Togay Çoban, “Devasa bir bütçeye sahibiz. 39 ilçe içerisinde en büyük bütçeye sahip bir ilçeyiz. Bütçe Komisyonu'ndaki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Detaylı bir şekilde anlattılar. Komisyondaki arkadaşlarımız gelir ve gider bütçesi istediğinde 5 gün süre aşıldı diye vermemişler. Sayın Başkan'ın haberi var mı bilmiyorum. Bu evrak verilmediğinden dolayı sağlıklı bir çalışma yapamadık. Bu nedenle bu sene ilk kez bütçeye hayır diyoruz. Bu bir devlet sırrı değil. Bu evrak neden verilmez ki? Ama ne yazık ki sözde liyakatli arkadaşlar bize yardımcı olmadılar” eleştirisinde bulundu.

 

Hangi yatırım yapılmış?

Eleştirilerini sürdüren Çoban Belediye Başkanı Özer'e seslenerek, “Siz göreve geldiğinizde 4 milyarı aşkın bir borç devraldığınızı ifade ettiniz. Gelinen noktada eylül sonu itibariyle gerçekleşen gelir ne kadar ki 10 milyarı aşkın bir bütçe öngörüyorsunuz. Eylül sonu itibariyle belediyenin kasasına giren para 3 milyara yakın. Yıl sonunda 4 milyara yaklaşacak. Bu yıl bütçesi ne kadar 8 milyar. Demek ki bütçenin yarısı gerçekleşmemiş. Ve 6 aydan beri görevdesiniz. Bu parayı nereye harcadınız? Belediyenin kasasına giren para 3 milyar ama herhangi bir açılış var mı? Ahmet Başkan'ın döneminde hangi yatırım yapılmış? Maalesef göremiyoruz” dedi.

 

Güzel konuşuyorsunuz!

“Bu bütçe hayali bir bütçe. Tamamıyla borçlanma bütçesi. Biraz ayaklarınız yere bassın” ifadelerini kullanan Çoban, “Biz CHP'ye belediyeyi devrederken 838 milyon bir borçla devrettik. Siz CHP'li bir başkandan devralırken 4 milyar 151 milyon borçla devraldınız. Eylül sonu itibariyle belediyenin yaklaşık 4 milyar gideri var. Bu giderlerin içinde aklınızda kalan herhangi bir yatırım var mı? Yıl sonunda gider 6 milyarı bulacak. Yani 4 milyar gelir 6 milyar gider olacak. Sizde korkarım 2029 yılında giderken belediyeye 10 milyar borç bırakacaksınız. Bari bir yatırım yapım da öyle gidin. Siz sadece çok güzel konuşuyorsunuz. Sesiniz de güzel. Festivalde türkü söylediniz. Ama biraz da yatırım yapın. Güzel şeyler yapın ki biz de sizi destekleyelim” ifadelerini kullandı.

 

Esenyurt Belediyesi 2025 bütçe komisyonu toplantısı yapıldı

 

Popülizm yapıyorsunuz

Ahmet Özer'e eleştirilerini sürdüren Çoban, “Hep eğitim eğitim diyorsunuz. Yatırım programınız içinde bir tane okul var mı? Yok. Sayın Başkan birkaç yerde söyledi. 'Ben aşevi açtım ama bu devletin işi' dedi. 'Kayıtsız kalamam' dedi. İller Bankası'ndan her yıl nüfuz başına belediye para gönderiyor. Niye gönderiyor? Siz bunları yapmayacaksanız da ne işi yapacaksınız? İller Bankası belediyelere para göndermesin kapıya kilit vurursunuz. İller Bankasından bir yıl içerisinde 4 buçuk milyara yakın para gelecek. 'Bu devletin işi ama ben yapıyorum' diyerek hava atıyorsunuz. Popülizm yapıyorsunuz. Bari devletten gelen parayı da söyleyin” çıkışını yaptı.

 

Önemli olan niyettir

Bütçe değerlendirmesinde bulunan ve eleştirilere cevap veren Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ise “Arkadaşlar ben klasik bir siyasetçi değilim. Ben işimi ciddiye alıp ciddiyetle yapmak istiyorum. Varsa bir yanlışım uyarılarınızı memnuniyetle dikkate alırım. Asla bilerek yanlış yapmam. İş olan yerde yanlışlık, eksiklik olabilir. Önemli olan niyettir. Bilmenizi isterim ki benim niyetim bu topluma karşı halisanedir. Bir akademisyen, bir üniversite profesörü Başkanın bu işleri iyi yapabileceğini topluma, halka göstermek istiyorum. İyi hizmetler yapalım ki bir iz bırakalım. Başka bir amacımız yok. Şimdi buradan ilan ediyorum. Hatta sizler de bundan gurur duyabilirsiniz. Esenyurt Belediyesi 6 ayda yaptığı hizmetler anlamında Türkiye'de birinci belediyedir” dedi.

 

114 tane çöp aracı aldık

“Örneğin temiz, yeşil ve ulaşılabilir bir Esenyurt için ne yaptık arkadaşlar?” sorusunu soran ve cevap veren Özer, “Temizlik filomuzu tamamen yeniledik. 114 tane çöp aracı aldık. 790 adet yeni çöp konteyneri aldık. Kasım ayında 1000 adet daha almayı planlıyoruz. Bunlar iş değil mi temizlik için? Temizlikle ilgili bugüne kadar 42 temizlik personeli ve şoför aldık. Yani bugüne kadar onların dışında da kimseyi belediyeye almış değiliz. Çünkü ihtiyaç var. Daha da alacağız olanaklarımız çerçevesinde. Ben de Esenyurt'un temiz olması için gece gündüz demeden düşünüyorum, gayret sarf ediyorum. Bunu yapmadığımız takdirde hasta bir kentle karşı karşıya kalırız. O nedenle Temiz Yurt Esenyurt’u el birliğiyle yaratacağız” diye konuştu.

 

Bir kuruşunu kullanmadık

 

07 Kasım'da cemevinin temelini atacaklarını belirten Özer, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu da gelecek. Sizler de davetlisiniz. Ayrıca bugüne kadar hiçbir emekli evi yoktu. Bir emekli evini yaptık. Neredeyse tamamlar hale getirdik. Arsa satışı konusuna gelince bugüne kadar bir metrekare arsa satmış değiliz. Ayrıca gelir gelmez altı yüz milyon civarında bir borçlanma yetkisi aldık. Onun da bir kuruşunu kullanmadık. Şimdilik kullanmayı da düşünmüyorum inşallah. İşte el birliğiyle altı ayda yapmış olduğumuz hizmetler halkımız tarafından takdir görüyor. Bu da bizim motivasyonumuzu artırıyor, sorumluluğumuzu büyütüyor. Biz bu sorumlulukla halkımızın bu güvenine layık olabilmek için üstün bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Bütçemizi de bu anlayışla biraz sonra oylayacağız. Bu nedenle Meclisimizde alınan tüm kararların halkımıza, yurttaşlarımıza, Esenyurt'umuza, İstanbul'umuza, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Ahmet Özer, Esenyurt Belediyesi 2025 yılı bütçe komisyonunda konuşuyor

 

BÜYÜK PARALAR  HARCIYORUZ!

Konuşmasını, “Mesela Esenyurt Yaşam Vadisi yapıyoruz, 100 bin metrekare alana sahip. Şimdi rekreasyon alanlarını yaptık, yürüyüş yolları yaptık, bisiklet yolları yaptık, oyun alanlarını kuruyoruz. Büyük paralar harcıyoruz” şeklinde sürdüren Özer, “Bunları cebimize koyup götürecek değiliz ki. İnsanlar çıksınlar, nefes alsınlar, bir mesire alanında dolaşsınlar diye yapıyoruz. Bu halk bunu hak ediyor. Esenyurt halkı buna layık. İstiklal Mahallesi'nde bir park açtık. Evet, küçük bir park ancak küçük olmasının sebebi geçmiş dönemin belediyeleridir. Büyük bir yer bırakmamışlar. Yaşam Vadisi dediğimiz 100 bin metre kare yer de Botaş boru hattının üzerinde yer alıyor. Eğer Botaş boru hattı oradan geçmeseydi orada bir arazi de bulamayacaktık. Mahalle aralarında kalan atık arsaları insanlara bir nefes borusu olsun diye, park yapalım diye arkadaşlarıma talimat verdim. 14 tane böyle çalışmamız da sürüyor. Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesinde 10 bin metre kare büyüklüğünde bir park yaptık. Atatürk Mahallesi parkını açtık” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *