Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri Ekrem İmamoğlu duyurdu! İstanbul’a 6 yeni metro hattı geliyor!

Ekrem İmamoğlu duyurdu! İstanbul’a 6 yeni metro hattı geliyor!

İstanbul’da yürütülen metro çalışmaları hakkında bilgiler veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hayata geçirilecek yeni projeleri sıraladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Emre Kulcanay
Okunma Süresi: 1 dk

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla kentte hizmete açılan ve yapımı devam eden metro hatlarını duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kişisel X hesabından yaptığı “Yeni metrolarla Tam Yol İleri!” başlıklı paylaşımında hizmete açılan 6 metro hattı ile birlikte yakın zamanda yapımı tamamlanacak 6 yeni metro hattına değindi.

gtptb1rxmaajmd2.jpeg

İşte 6 yeni metro hattı

İmamoğlu, İstanbul’da 2025 yılında; Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı (Yıldız-Kabataş arası), Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı (Samandıra Merkez-Sultanbeyli arası) ve Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı’nın, 2026 yılında Mahmutbey-Esenyurt-Bahçeşehir Metro Hattının ve 2027 yılında ise Kirazlı-Halkalı Metro Hattı’nın hizmete açılacağını açıkladı.

İBB Başkanı, hizmete açılan hatların ise; Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı (Yıldız-Mahmutbey arası), Haliç Tramvayı, Ataköy-İkitelli Metrosu, Hisarüstü-Aşiyan Feniküleri, Bostancı-Dudullu Metrosu ve Çekmeköy-Sancaktepe, Sultanbeylik Metrosu (Çekmeköy-Samandıra Merkez arası) olduğunu belirtti..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *