Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Şiddetli yağmur
4°
Ara
Damga İstanbul Haberleri Çatalcalı öğrencilerden anlamlı sergi

Çatalcalı öğrencilerden anlamlı sergi

Çatalca Şehit İlhan Sonkaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İngilizce Öğretmenleri Meriç Karaca rehberliğinde, “Tarih Kokan Çoraplar” sergisini açtı

Okunma Süresi: 2 dk

Çatalca'daki Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin, eTwinning projesi kapsamında çalışan öğrencileri İngilizce Öğretmenleri Meriç Karaca'nın rehberliğinde anlamlı bir sergiye imza attı. Geçmiş değerlerimizi yaşatmayı ve geleceğe dair kültürel gerçekliğimizi anımsatmayı amaç edinen “Tarih Kokan Çoraplar” sergisine ilişkin konuşan Öğretmen Karaca, “Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle unutulmaya yüz tutmuş geleneksel motifler ve desenler aslında bir toplumun tarihini yazan belgeler kadar değerlidir. Dedelerimizden, ninelerimizden kalma çorapları, patikleri, halı veya kilimleri, heybeleri vs incelersek aslında onların sadece bir eşya olmadığını anlarız. Geçmişten günümüze kadar uzanan bu desen ve motiflerin özel anlamları ve isimleri vardır; toplumsal statü, istek, arzu, beklenti, inanç, evlilik, bekarlık gibi halleri, göç, felaket, üzüntü, sevinç, mutluluk , özlem ve beklentileri, aşk, ayrılık, dilek ve istekleri ifade eden semboller şeklindedir. İşte bizim amacımız da bu anlamların unutulmamasını sağlamak, motifleri veanlamlarını öğrencilerimizle ve paydaşlarımızla buluşturmak, onların günümüze ve geleceğe taşınmasında aracılık etmektir” dedi.

14 okulla işbirliği içindeyiz
Projeye ilişkin detaylı bilgi veren Karaca, “Projemiz, 10 Türk, 4 Azeri okul olmak üzere toplam 14 okulun işbirliğiyle devam etmektedir. Kasım-Haziran süreçli projemiz için her ay farklı etkinlikler planladık ve bu etkinlikleri işbirliği içerisinde aylık olarak uygulamaktayız.müzde teknolojinin gelişmesiyle unutulmaya yüz tutmuş geleneksel motifler ve desenler aslında bir toplumun tarihini yazan belgeler kadar değerlidir. Dedelerimizden, ninelerimizden kalma çorapları, patikleri, halı veya kilimleri, heybeleri vs incelersek aslında onların sadece bir eşya olmadığını anlarız. Geçmişten günümüze kadar uzanan bu desen ve motiflerin özel anlamları ve isimleri vardır; toplumsal statü, istek, arzu, beklenti, inanç, evlilik, bekarlık gibi halleri, göç, felaket, üzüntü, sevinç, mutluluk , özlem ve beklentileri, aşk, ayrılık, dilek ve istekleri ifade eden semboller şeklindedir” diye konuştu.

Geçmişi geleceğe taşıyacağız
Karaca açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı, “İşte bizim amacımız da bu anlamların unutulmamasını sağlamak, motifleri veanlamlarını öğrencilerimizle ve paydaşlarımızla buluşturmak, onların günümüze ve geleceğe taşınmasında aracılık etmektir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *