Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri Büyükçekmece Baraj havzasındaki kaçak yapılar yıkıldı!

Büyükçekmece Baraj havzasındaki kaçak yapılar yıkıldı!

İBB’ye bağlı İSKİ ekipleri, Büyükçekmece Baraj Havzasında bulunan çok sayıda kaçak yapıyı yıktı!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin İstanbul’a su sağlayan barajların çevresindeki kaçak yapılara yönelik müdahalesi sürüyor. Son olarak Çatalca ilçesinde iki ayrı mahallede Büyükçekmece Baraj Havzasındaki 11 kaçak yapı yıkıldı.


Baraj havzalarındaki kaçak yapılara geçit yok!

İSKİ, 2560 sayılı “İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun”da yer alan hususlar uyarınca İstanbul’un Çatalca ilçesinde 39 ayrı kaçak yapı için uyarı yapıldı. Çatalca’da Bahşayiş ve İzzettin mahallelerinde bulunan ve uyarı yapılan 39 kaçak yapının 24 tanesi sahipleri tarafından kaldırıldı. 4 yapı için yürütmeyi durdurma kararı verilirken, 11 kaçak yapı için yıkım emri çıktı.

Büyükçekmece Baraj havzasındaki kaçak yapılar yıkıldı

Uyarıya uymayanların yapılar yıkıldı!

Geçtiğimiz gün, kendilerine verilen süre içerisinde yapıları kaldırmayanların baraj havzası yolunda bulunan kaçak binaları İSKİ ekipleri tarafından yapılan çalışma ile yıkıldı.

5 yılda 1145 kaçak yapıya yıkım kararı!

Son 5 yıl içinde, Avrupa Yakası’nda 770 ve Anadolu Yakası’nda 375 olmak üzere toplam 1145 yapı, İSKİ tarafından yıkılarak su havzalarının korunmasına katkı sağlandı.

Baraj havzalarındaki binalara nasıl yıkım kararı çıkıyor?

Su havzalarındaki yapılaşmaya kapalı olan alanlar, yapının su kaynağına olan mesafesine göre sınıflandırılıyor. Su kaynağına 300 metre mesafe kadar yakında bulunan alanlar “mutlak”, 300 – 1.000 metre arası “kısa mesafe” olarak sınıflandırılıyor. Bu alanlarda inşa edilen yapılar, su kaynaklarını koruma amacıyla öncelik sırasına göre yıkılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *