Restoran ve kafelerdeki fahiş fiyatlara tepki göstermek isteyen bazı vatandaşlar sosyal medyadan boykot çağrısında bulundu. Yapılan çağrının İstiklal Caddesi'nde karşılık bulmadığı görülürken, restoran girişlerindeki kalabalık dikkat çekti. İstiklal Caddesi'nde restoran işleten Sinan Güler, Bizim burada boykot yok, kalabalık ve herkes memnun. Fiyatlarımız orta düzeyde. Fiyat yüksekliği varsa önce buradaki mal sahiplerini boykot etmeleri lazım dedi. Fatma Genç adlı müşteri ise, Boykot çağrısı mantıklı bir çağrı. Fiyatlar gerçekten yüksek. Enflasyona göre de baya fark var, sadece enflasyonla açıklanabilecek bir şey değil bence ifadelerini kullandı.
Restoran ve kafelerdeki yüksek fiyatlara tepki göstermek isteyen vatandaşlar sosyal medya üzerinden boykot çağrısında bulunmuştu. Tepkilerini restoran ve kafelere gitmeyerek göstermek isteyenler, hafta sonunu kapsayan boykot çağrısına uyarak dışarıda yemek yemeyeceklerini ve sipariş vermeyeceklerini sosyal medya hesaplarından duyurmuşlardı. İstanbul'un en yoğun bölgelerinden birisi olan İstiklal Caddesi'nde ise sağanak yağışa rağmen kalabalık vardı. Restoran ve kafelerdeki yoğunluk dikkat çekti. Boykot çağrısının karşılık bulmadığı Beyoğlu'nda bazı restoranların girişinde kuyrukların oluştuğu da görüldü. Mekan sahipleri ve işletmeciler fiyatların artan maliyetlerden kaynaklandığını söylerken bazı müşteriler ise boykotun çözüm olmadığını, işletmecilere geri adım attırmayacağını söyledi.
BİZİ TURİST İDARE EDİYOR, TURİST OLMASA BİTTİK
İstiklal Caddesi'nde restoran işleten Sinan Güler, Bizim burada boykot yok, kalabalık ve herkes memnun. Fiyatlarımız orta düzeyde. Boykot gereksiz, ne için boykot yapılacak anlamadım. Fiyat yüksekliği varsa önce buradaki mal sahiplerini boykot etmeleri lazım. Fiyatların aşağı çekilmesi için doların, petrolün öncelikle aşağı inmesi lazım dedi. İşletme sahiplerinin ayakta kalabilmek için fiyatları yükseltmek zorunda olduğunu söyleyen işletmeci Raif Şok ise, Mallar zamlanıyor, esnaf ne yapsın oda zam yapıyor. Çünkü maaşları vermesi lazım, elektrik ödemesi lazım, doğalgazı ödemesi lazım, kira ödemesi lazım, bir sürü masraf var. Bizde zam yapmak istemiyoruz. Taksim'de mekanlar dolu, parası olan yiyor. Parası olmayan yiyemiyor. Burada şuan bizi turist idare ediyor. Turist olmasa bittik diye konuştu.
MEKAN SAHİPLERİNİN HİÇBİR ŞEKİLDE GERİ ADIM ATACAĞINI SANMIYORUM
Sosyal medyadaki boykot çağrısını değerlendiren Fatma Genç, Boykot çağrısı mantıklı bir çağrı katılmak isterdik ama kuzenim yurt dışından geldi. Son 2 günüydü mecburen dışarı çıktık. Fiyatlar gerçekten yüksek, bir tek burada değil Türkiye genelinde böyle. Enflasyona göre de baya fark var, sadece enflasyonla açıklanabilecek bir şey değil bence. Mekanlar dolu ama burada çok turist de var, boykottan haberleri olmayabilir" şeklinde konuştu. Boykot çağrısını özellikle ünlü isimlerin yaptığını söyleyen Şahabettin Ecel ise, Türkiye'nin genelinde boykot edildiği halde kafelerin hala dolu olması, şu an Taksim'de dolu olması aslında turizmin daha yaygın olması, yabancının daha çok olmasından dolayı. Boykot edilse de fiyatların geri çekileceğini sanmıyorum. İşletmecilerin, mekan sahiplerinin hiçbir şekilde geri adım atacağını sanmıyorum ifadelerini kullandı.