Dönüştürdüğü binlerce ton atığı ekonomiye kazandıran Belediye, “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı uygulamaya koyarak iklim değişikliğinin olumsuz yansımalarına karşı ilçeyi dirençli hale getirmek için çalışmalara başladı.
Beylikdüzü Belediyesi, 2023 yılında da yaptığı çalışmalarla birçok önemli projeye imza attı. Yıl boyunca tonlarca atığı geri dönüşümle ekonomiye kazandıran Belediye ayrıca, ilçe halkına da çevre ve geri dönüşüm konusunda eğitimler veriyor.
Tonlarca atık ekonomiye kazandırıldı
Dereağzı Mahallesi’nde 6 bin 500 m2 alan üzerine mevzuatlara uygun kurulan ve 14 farklı atık türünün
depolanabildiği 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin yanı sıra cadde ve sokaklara konulan 14 Mobil Atık
Getirme Merkezi, 200 geri dönüştürülebilir Atık Kumbarası, 200 Tekstil Kumbarası, 125 Cam Kumbarası
ve 25 adet Atık İlaç Kumbarası ile atıklar ekonomiye kazandırıldı. Çalışmalar kapsamında 2023 yılında 1
ton 347 kilogram ambalaj atığı, 16 ton 955 kilogram bitkisel atık yağ, 1 ton 440 kilogram elektronik atık,
174 kilogram madeni atık yağ, 7 ton 14 kilogram atık pil ve 1 ton 750 kilogram atık ilaç toplandı.
Eğitim ve denetimler devam ediyor
İlçedeki okullarda 7 bin 321 öğrenciye çevre ve geri dönüşüm eğitimi verilirken ambalaj atıkları, atık piller, elektronik atıklar, bitkisel atık yağların toplanması ve ekonomiye kazandırılması çalışması kapsamında ziyaretler yapılarak 2 bin kişiye bilgilendirme yapıldı. İlçe genelinde ayrıca moloz, yol kirliliği, gürültü ile hava, koku ve duman kirliliği denetimleri de devam eden çalışmalardandı.
Sürdürülebilir Enerji Ve İklim Eylem Planı 2023 yılı içerisinde ayrıca Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Enerji AŞ arasında “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP)” iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile Belediye, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı ilçeyi dirençli hale getirmek için çalışmalar yürütüyor.