Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri 28 Nisan 2023 İstanbul baraj doluluk oranları

28 Nisan 2023 İstanbul baraj doluluk oranları

İstanbul’un iki gün boyunca yoğun yağış alması nedeniyle barajlardaki son durum merak konusu oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Fatma Müge Yücetürk - İstanbul’da barajların doluluk oranı arttı mı? Hafta ortasından itibaren “oraj” adı verilen sağanak yağışın ve gök gürültülü yağmur geçişlerinin yaşandığı megakentte yaşayanlar barajların dolup dolmadığını araştırmaya başladı. Peki son yağışlarla birlikte İstanbul’daki barajlar doldu mu? İstanbul’da yağan yağmur, barajlardaki su seviyesini artırdı mı? İşte İstanbul’daki barajların son durumu ve doluluk oranları…

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ), barajlardaki son durumu açıkladı. Buna göre, İstanbul’daki barajlardaki son doluluk oranı yüzde 48,03 oldu. Barajlardaki son bir günlük artış %0,98 olurken, bir haftalık artış oranı ise %1,75 olarak açıklandı. Son 14 günlük verilere bakıldığında ise, %45,18’den %48,03’e çıkan yaklaşık 3 puanlık bir artış olduğu gözlendi.

Yıllık veriler alarm veriyor!

İstanbul’da haftalık olarak artan barajlardaki su seviyesi, yıllık tabloya bakıldığında ise büyük düşüş gösteriyor. İSKİ’nin yıllık verilerine göre, geçtiğimiz yıl 28 Nisan 2022 tarihinde İstanbul barajlarındaki doluluk oranı %88,13 olurken bu yılki rakamın neredeyse yarı yarıya düştüğü görülüyor.

Barajların durumu ne?

İstanbul’un 28 Nisan 2023 tarihli baraj doluluk oranlarına göre, kentteki en dolu baraj %76,24’lük oranı ile Ömerli Barajı. Onu %62,08’lik oranla Darlık Barajı izliyor. Üçüncü sırada ise %48,23 ile Elmalı Barajı var. En az su seviyesine sahip olan baraj ise %13,55’lik oranı ile Pabuçdere Barajı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *