Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi İstanbul Haberleri 212 Photography İstanbul "Dalgaları Aşmak" sergisi için son günler!

212 Photography İstanbul "Dalgaları Aşmak" sergisi için son günler!

Taksim Sanat, Macar Fotoğrafçıların Gözünden Küresel Su Krizi'ni gündeme taşıyor! Ücretsiz sergi için son izleme tarihi 31 Ekim 2024. Sergi doğa ve insanın vazgeçilmez unsurlarına ışık tutuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

“Şehrin Festivali” olarak bilinen 212 Photography Istanbul, İstanbul’un her iki yakasında, şehrin 30 farklı noktasında sanatseverlerle buluşuyor. Bu kapsamda, Taksim Sanat, ev sahipliği yaptığı Dalgaları Aşmak: Macar Fotoğrafçıların Gözünden Küresel Su Krizi sergisiyle festivalin önemli duraklarından biri olarak öne çıkıyor. 

Yaşamın vazgeçilmez ikilisi insan ve su…

İnsan ve su. İkisi arasındaki hassas ilişki, yaşamın kendisi. Suyun eksikliği ise tam ortasında olduğumuz ürkütücü bir küresel kriz. Dünyanın çeşitli bölgelerinde suyun izini süren altı fotoğrafçı András Zoltai, László Végh, Márton Kállai, Róbert László Bácsi, Zoltán Molnár ve Zsolt Balázs kuraklığa dair son sözü söyleyen fotoğraflarıyla Katalin Kopin’in küratörlüğünde bir araya geliyor.  

Fotoğrafın ötesinden insan hikayeleri

İnsan hikâyeleri ve toplumsal temaların anlatısına yön veren, güçlü Macaristan fotoğraf geleneğini temsil eden seriler, derin ve yoğun duygularla izleyiciye ulaşıyor. Farkındalık yaratmanın ötesine geçerek sarsıyor. 

SERGİNİN KONUSU

Doğadaki dönüşümün her yönüyle gözlemlendiği serilerde; bitki yetiştiriciliği için su ihtiyacı, sürdürülemez madencilik, doğal kaynakların kurutulması, nehir düzenlemesinin öngörülemeyen sonuçları üzerinde duruluyor.   

Doğa ve insan tabiatını ortaya çıkaran görseller

Diğer taraftan, her şeyin ardından doğayla başbaşa kalan insanın hikâyesine de yer veriliyor. Doğanın sunduğu armağanlardan zevk alan, zarar gören, doğaya karışan ya da direnen insana dair manzaralar, mitlere yaklaşan tasvirlerle çarpıcı bir boyut kazanıyor.   

Sergi bilgileri: 

Taksim Sanat Merkezi Adres: Hüseyinağa, Migrosun Üstü, Hüseyin Ağa Mahallesi Balık Pazarı Dudu Odaları Sokak, Balık Pazarı Girişi No:8 Kat:1-2-3, 34435 Beyoğlu/İstanbul

Tarih: 31 Ekim 2024 tarihine kadar izleyebilirsiniz. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *