Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Zafer Partili isim 'Meclis'te terörist istemiyoruz' duvar yazısı yüzünden karakola götürüldü

Zafer Partili isim 'Meclis'te terörist istemiyoruz' duvar yazısı yüzünden karakola götürüldü

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası tepkilerini sürdüren Ümit Özdağ, İstanbul Pendik Zafer Partisi teşkilat başkanının karakola götürüldüğünü açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ı Meclis'te DEM Parti Grup toplantısında konuşmaya çağırması ve terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini söylemesini istemesinin Türkiye gündemindeki yankıları sürüyor.

Bahçeli'nin Öcalan çağrısına karşı en çok ses yükselten isimlerden biri de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ oldu. Bahçeli'nin çağrısı sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkisini gösteren Özdağ, "Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil" dedi.

Özdağ ardından partisinin genel merkezinde konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin çağrısını eleştirmekle kalmayan Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ‘El yükseltiyorum. Devlet Bey, Kürtlere bir devlet teklif ediyorum" sözleriyle Devlet Bahçeli'ye destek vermesine de tepki gösterdi.

"MECLİSTE TERÖRİST İSTEMİYORUZ” DUVAR YAZISI YÜZÜNDEN KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım daha yapan Ümit Özdağ, İstanbul Pendik Zafer Partisi teşkilat başkanının “Mecliste terörist istemiyoruz” duvar yazısı yüzünden karakola götürüldüğünü duyurdu.

Zafer Partili ismin karakola götürülmesine tepki gösteren Özdağ, "Eğer duvara “Öcalan mecliste konuşsun” yazsaydı, kimse onu karakola götürmezdi." dedi.

Özdağ'ın açıklaması şöyle:

İstanbul Pendik Zafer Partisi teşkilat başkanı “Mecliste terörist istemiyoruz” duvar yazısı yüzünden karakola götürülmüş. İfadesi almıyor. Eğer duvara “Öcalan mecliste konuşsun” yazsaydı, kimse onu karakola götürmezdi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısındaki konuşmasında PKK lideri Abdullah Öcalan'ı Meclis'te konuşması için çağrıda bulunmuştu.

Bahçeli şunları söylemişti:

"Teröristbaşı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere de sesleniyorum; şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, "Umut Hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı'dan DEM'e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız; vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *