Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Yeni Şafak gazetesinin manşeti Mansur Yavaş'ı da şaşırttı: 'İlginç şeyler oluyor yukarıda'

Yeni Şafak gazetesinin manşeti Mansur Yavaş'ı da şaşırttı: 'İlginç şeyler oluyor yukarıda'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin Bahçeli'nin çağrısı sonrasında destek vermemesini değerlendirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

MHP lideri Devlet Bahçeli bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ı Meclis'te DEM Parti Grup toplantısında konuşmaya çağırmıştı.

Bahçeli "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" demişti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Bahçeli'nin Öcalan çağrısını 'tarihi bir konuşma' olarak değerlendirirken CHP'den destek gelmiş, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı siyasi isimler ise Bahçeli'nin çağrısına karşılık seslerini yükseltmişti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mansur Yavaş, Bahçeli'nin çağrısı sonrası "Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez." ifadelerine yer vermişti.

"İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR YUKARIDA”

Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’da olan Mansur Yavaş, Devlet Bahçeli'nin Öcalan çıkışından dolayı şaşkın olduklarını ve geçmişte söylenenlerle şimdiye bakıldığı zaman tavır değişikliğinin sebebini anlama çalıştıklarını belirtti.

Öte yandan Yeni Şafak gazetesinin manşetine de değinen Mansur Yavaş "İlginç şeyler oluyor yukarıda.” diyerek yorumladı.

Mansur Yavaş şöyle konuştu:

“Hepimiz şaşkınız. Geçmişte söylenenlerle şimdiye bakıldığı zaman tavır değişikliğinin sebebini anlama çalışıyoruz. Buna en iyi cevabı herhalde toplum verecektir.

Konuyla ilgili anketler yapılmış ama bakamadım, herhalde yarın bir gün bu daha iyi değerlendirilecektir. Biz de o zaman daha iyi nabzı ölçme imkanı bulacağız.

Bugün Yeni Şafak gazetesi de Bahçeli’nin açıklamalarına tersine bir manşet attı. İlginç şeyler oluyor yukarıda.”

YENİ ŞAFAKTA ŞAŞIRTAN FARKLILIK

Hürriyet 'Bahçeli'den Öcalan'a tarihi çağrı', Türkiye gazetesi 'Bahçeli'den ezber bozan açıklama', Milliyet gazetesi 'Bahçeli'den ezber bozan çıkış', Posta gazetesi 'Bahçeli'den ezber bozan öneri' benzer manşetlerle öne çıkarken Yeni Şafak gazetesinin karşıt bir başlığa yer vermesi dikkat çekti.

Yeni Şafak gazetesi 'Öcalan'ın yeri İmralı'dır' manşetiyle kamuoyunun düşüncesine yer verdi. Gazetede başlık "Ancak kamuoyuna göre on binlerce kişinin ölümünden sorumlu elebaşının yeri İmralı." ifadeleriyle manşete taşındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *