Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Parçalı az bulutlu
8°
Ara
Damga Gündem Temel Karamollaoğlu'ndan 'Şehir üniversitesi' tepkisi

Temel Karamollaoğlu'ndan 'Şehir üniversitesi' tepkisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasına yol açacak düzenlemeye tepki gösterdi. Karamollaoğlu, "Yükseköğretim kanununda bir üniversitenin kapatılmasına yol açacak değişikliği tasvip etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Okunma Süresi: 4 dk

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iktidara koronavirüs ile mücadele ve tedbirler konusunda 14 maddelik öneride bulundu. 

Karamollaoğlu, "Milletimiz İçin İktidara Sesleniş" isimli konuşmasında açıkladığı 14 maddenin Türkiye için hayati önemde olduğunu söyledi. İktidarı barışçıl bir dil kullanmaya davet eden Karamollaoğlu, zaman kaybedilmeden “Halk Sağlığı ve Ulusal Ekonomi Programı” hazırlanmasını önerdi.

Belediyelerin yardım kampanyalarına yasak konulmasına da tepki gösteren Karamollaoğlu, halka yardım için belediyelerle yardım yarışına girilmemesi gerektiğini ifade ederek merkezi yönetim ve belediyelerin eşgüdüm içerisinde çalışması gerektiğini söyledi. Karamollaoğlu, son olarak daha önce dile getirdiği her vatandaşa bin lira nakdi yardım yapılması gerektiği çağrısını yeniledi. 

Karamollaoğlu'nun "Milletimiz İçin İktidara Sesleniş" isimli konuşmasında açıkladığı 14 madde şöyle:

1. Bu kriz, bir halk sağlığı krizi olarak ortaya çıkmışsa da ekonomik ve sosyal yönü çok ağırlıklı olan bir krizdir. Bu sebeple meseleyi çok boyutlu ele alıp, aklıselim ile bir “Halk Sağlığı ve Ulusal Ekonomi Programı” hazırlayıp daha fazla zaman kaybetmeden hayata geçirilmelidir.

2. Bilmelisiniz ki, yaşanan bu büyük kriz ancak birlik, beraberlik ve akl-ı selimle atlatılabilir. Bu sebeple lütfen ülkede barış ve huzur ortamını temin edecek bir dil ve üslup kullanın. Asla unutmayınız ki birlik ve beraberliğin inşasında en önemli sorumluluk bizzat iktidarındır, yani sizindir.

3. Lütfen israfı artık durdurun. Çünkü zaman itibar kazanma zamanı değil, milletin derdine derman olma zamanıdır. Kamunun elindeki tüm imkân ve kaynakları, bu süreçte, sadece milletin ihtiyaçları için seferber edin. Çünkü devlet, sadece milleti için vardır.

4. Kriz yönetimleri ancak ehil insanlar eliyle yapılırsa başarılı olur. Bu sebeple görevlendirmelerde yakınlık ve iltiması değil, ehliyet ve liyakati esas alın.

5. Ülkede diyalog ortamını bir an önce oluşturun; Muhalefeti itelemeyin, bir kere olsun kucaklamayı deneyin. Çifte standart değil adalet ile hareket edin.

6. Üstünlük ve kibir tavrından lütfen vazgeçin. Tevazu sahibi olun. Görevi üstlendiğiniz yılları hatırlayın; baskı ve tahakkümü değil, insan hakları ve hürriyeti önemsediğinizi gösterin.

7. Kriz ortamını siyasi fırsata çevirme çabasına girmeyin, fırsatçılığa müsaade etmeyin. Bu mücadeleyi sulandıracak her türlü yanlış tutum ve eylemden uzak durun.

8. Verdiğiniz IBAN numarasını geri çekin, siz IBAN numarası isteyin. Bu süreçte kimsenin aç ve açıkta kalmayacağının umudu olun.

9. İllede “Biz Bize Yeteriz” kampanyasını sürdürmekte kararlıysanız toplanan yardımların yönetimi ve denetimi için, özel bir 'fon yönetimi' oluşturun. Bu fonun yönetiminde TBMM’de temsil edilen tüm partilerden birer temsilci de bulundurun. Böyle bir adım, kampanyaya olan güveni arttırmakla kalmayacak, göreceksiniz, birlik ve beraberliğimizi de pekiştirecektir.

10. Belediyeler seçimle işbaşına gelmiş, halka en yakın kurumlardır. Belediyelerle kampanya yarışına girmek, onların hesabına bloke koymak yerine, mağdur olan vatandaşlarımıza en hızlı ve en kapsamlı şekilde ulaşmak için çaba harcayın. Merkezi yönetim ile belediyelerin çatışmasını değil, eş güdüm halinde çalışmasını sağlayın.

11. “Evdeyim ama açım” diyen insanlara, devletin sopasını değil, şefkat ve merhamet elini uzatın. Böyle bir dönemde bu milletin görmek isteyeceği en son şey baskı ve tehdittir. Bilin ki millet böyle uygulamaları asla unutmaz.

12. Kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamalarını Hazine Bakanlığı'nca karşılayın.  Çiftçilerin borçlarını tümüyle yeniden yapılandırın. Başta çiftçi ve besiciler olmak üzere, küçük ve orta boy işletmelere faizsiz ve uzun vadeli kredi imkânı getirin. Çiftçinin girdilerindeki (tohum, mazot, gübre vs.) vergileri bütünüyle kaldırın.

13. Ülkenin zor duruma düşen stratejik müesseselerinin, yabancılara peşkeş çekilmesine asla fırsat vermeyin.

14. “İşsizlik Fonu’nu” bugünler için bugünler için saklamış olmanız icap ederdi. Bu fonu, kimsenin işsiz kalmayacağının garantisi olarak hayata geçirin. Bu ülkenin her bir vatandaşına, ayrım yapmaksızın, 1000 TL 'karşılıksız nakdi destek' verin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *