Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Gündem SGK uzmanı 5 yıl erken emeklilik formülünü açıkladı, canlı yayını kestiler!

SGK uzmanı 5 yıl erken emeklilik formülünü açıkladı, canlı yayını kestiler!

Sosyal Güvenlik uzmanı Erhan Nacar’ın 5 yıl erken emeklilik hakkında söyledikleri olay yarattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Fatma Müge Yücetürk - Erhan Nacar’ın açıklamaları olay yarattı. Erken emeklilik formülünü açıklayan SGK uzmanını yayından aldılar.

Beyaz TV’de yayınlanan “Uyan Türkiyem” programına katılan SGK uzmanı Erhan Nacar, erken emeklilikle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Nacar’ın bir erkeğin cinsiyet değiştirip kadın olması halinde 5 yıl erken emekli olabileceğini söylemesi ise olay yarattı. Nacar, tersi bir durumda ise emeklilik süresinin 5 yıl uzayacağını belirtti. Ünlü SGK uzmanının bu sözleri üzerine, programın sunucusu “O konuya girmeyelim” dedi ve program reklam arasına girdi.

erhan-nacar.jpg

"Tam tersi de geçerli"

Programda yaşananlarla ilgili Independent Türkiye’ye bir açıklama yapan Nacar ise konuya açıklık getirdi. Konuya ilişkin mevcut durumun yıllardır uygulandığına dikkat çeken Nacar, SGK’ya göre kadınların 20, erkeklerin ise 25 yıl hizmet sonrasında emekli olabildiklerini açıkladı. Ancak cinsiyet değiştirip kadın olan erkeklerin ise 5 yıl erken emekli olabileceklerini ifade etti. Nacar, kadınların cinsiyet değiştirip erkek olması durumunda ise 5 yıl geç emekli olacaklarını söyledi.

Daha önce yapan var mı?

Öte yandan Nacar’a 'Sözünü ettiğiniz durum insanları teşvik etmez mi' sorusu da yöneltildi. SGK uzmanı bu soruya ise şöyle yanıt verdi: “Bu biraz da tercih meselesiyle ilgili. Şahsen ben düşünmem. Bunu düşünecek insanların da çoğunlukta olduğu kanaatinde değilim. Herkes dünyaya gelirken cinsiyeti belli gelir. Ben bu duruma karşıyım. Fakat her bireyin kendi hayatı hakkında karar verebilme özgürlüğü var. Dolayısıyla sırf 5 yıl erken emekli olabilmek için insanların böyle bir şey yapacaklarını düşünmüyorum. Ama böyle bir şey olduğunda 5 yıl erken veya geç emekli olma durumu ortaya çıkar.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *