İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yerel seçimlerde İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adaylarını göstereceğini açıklamıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yerel seçimlerde ittifak yapmadan gireceklerini defalarca yinelemiş ve konuyla ilgili net mesajlar vermişti. Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ın kaybetmesini göze aldığını belirterek "Biz her yerde ayrı gireceğiz. İmamoğlu ve Yavaş'ın kaybetmesini göze alıyoruz. Biz bu partiyi CHP'nin adaylarını seçtirmek için kurmadık." demişti.
Bundan sonraki süreçte Akşener'in yerel seçimlere ilişkin ittifak yapmama kararı kırılma noktası oldu. İYİ Parti'de bu kararın 'AK Parti ve Cumhur ittifakını destekler' nitelikte olduğunu söyleyenlerin sayısı arttı ve bu durum istifa dalgasına yol açtı. Nitekim geçtiğimiz günlerde partinin önemli iki ismi art arda partiden istifa ettiğini duyurmuştu. Önce Eski Merkez Bankası başkanı ve eski milletvekili Durmuş Yılmaz İYİ Parti’den istifa ettiğini açıklamıştı. Durmuş’un istifasının ardından ikinci istifa haberi ise İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem’den gelmiş ve istifa gerekçesini ise partinin yerel seçimlerde “tüm illerde” ayrı aday ile girmesini göstermişti. Son olarak İYİ Parti Ankara 2'nci Bölge milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti'deki istifa sürecine ilişkin yazı kaleme aldı. Selvi, İYİ Parti’den istifa edip AK Parti’ye katılan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun ve İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın Akşener'i hedef alan iddialarının neden şimdi gündeme getirildiği sorguladı. Konuyla ilgili madde madde sıralamada bulunan Selvi, yaşanan istifa dalgasına yönelik topu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na attı. Selvi, İmamoğlu'nu suçlayarak "Akşener, ittifak yapmayacağını açıkladıkça bir el İYİ Parti’yi karıştırmaya başladı. Bu el Ekrem İmamoğlu’nun eli olabilir mi?" ifadelerine yer verdi.
Selvi, "Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e: ‘Ekrem’i sırtından at’" başlıklı yazısının ilgili kısmında şunları aktardı:
AKŞENER TEHDİT Mİ EDİLİYOR?
İYİ Parti’de bir deprem yaşanıyor. Partinin etkili isimleri bir bir istifa ediyor. Siyasi partilerde hizipçilik olur. Ekipler arası savaş yaşanır. Genel başkanın yanındaki isimler gözden düşebilir. Bunlar siyasetin gerçekleridir. Ama İYİ Parti’de farklı şeyler yaşanıyor.
Mide bulandırıcı olarak isimlendirdiğim iddialardan söz ediyorum.
İYİ Parti’den istifa edip AK Parti’ye katılan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun İYİ Partililere verdiği şu yanıt Meclis tutanaklarına girdi. Hatipoğlu, “Benim partinizden istifa etme nedenim bugün ayyuka çıkan rezil dedikodulardır, iftira siyasetinizdir. Parti dediğiniz şeyin, aslında bir sekreterin CEO olduğu bir aile şirketi olmasıdır” dedi.
ÜMİT DİKBAYIR’IN SORULARI
Meral Akşener’in akrabası olan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır iddialar üzerine yazılı bir dilekçe ile parti yönetimine müracaat etti. Dikbayır’ın talepleri en az iddialar kadar vahim.
- Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in aile bireylerinin ve ayrıca özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarının inceletilmesi,
- Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinden şahsıma, aileme ve 3. kişilere ihale veya iş alınması ve şahsımın böyle bir olaya aracılık etmesi,
- İYİ Partimizin Sakarya Hendek İlçe Başkanı’nın işyerine (dershane) milletvekili sıfatımı kullanarak ceza kestirmiş olduğum iddiası,
- Eski adı Twitter yeni adı ile X olan sosyal medya hesabından ‘hızırçelebi06’ isimli bir hesabı şahsımın açtırdığı ve yönettiğim/yönettirdiğim iddiası,
- Polonya’da bir şirketim olduğu iddiası,
- Henüz bana ulaşmamış ancak yukarıdaki iftira ve hakaretlerin her birine ilişkin gerçekler ortaya çıkana kadar ve disiplin kurullarımız tarafından araştırma yapılırken çıkarılacak yeni iftiraların tamamı...
Dikbayır’ın gündeme getirdiği konular yenilir yutulur cinsten değil. Ama İYİ Parti’de bunlar ve bunlardan daha ileri iddialar konuşuluyor.
Bu el Ekrem İmamoğlu’nun eli olabilir mi?
Ama bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Akşener’i hedef alan iddialar neden şimdi gündeme getiriliyor?
1- Seçim yenilgisi CHP’de Kılıçdaroğlu’nu götürdü. İYİ Parti’de ise Akşener’in tahtını sallıyor.
2- Akşener seçimden sonra partiyi toparlayan bir liderlik yapamadı. Tam aksine kurultay konuşmasından başlamak üzere partiyi parçalıyor.
3- Akşener, ittifak yapmayacağını açıkladıkça bir el İYİ Parti’yi karıştırmaya başladı. Bu el Ekrem İmamoğlu’nun eli olabilir mi? Orasını bilemiyorum ama Akşener’e, ittifak yapması için diz çöktürülmeye çalışılıyor.
Sonuç, eğer Akşener bu yöntemlerle tehdit edilmeye çalışılırsa bu iş tersine tepebilir.