Türkiye'de koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda en çok sağlık çalışanlarının durumu gündem konusu haline geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz ay sağlık çalışanları için hastanelerin döner sermayelerinden pay vereceklerini belirtmesi fakat verilecek payın her sağlık çalışanını kapsamıyor oluşu eleştiri konusu olurken, sağlıkçıların yaşadığı zorluklar da dikkat çeker hale geldi. Konuya ilişkin Damga'ya konuşan SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Tekin Akarken, sağlık çalışanları olarak kendilerine verilen sözlerin tutulmasını ve sağlık çalışanları arasında hiçbir ayrım yapılmaması gerektiğini söyledi. Kapatılan askeri hastanelerden, devlet hastanelerine geçen sağlık astsubaylarının ve personellerinin özlük haklarının sağlanmasını beklediklerini de aktaran Akarken, “Biz bu bayramda bir kere daha yaşadığımız bu mağduriyetlere dikkat çekmek istiyoruz. Ailesinden ayrı, evinden ayrı, hayatını öne sürerek vatandaşlarımızın sağlığı için büyük bir özveriyle çalışan emekçi arkadaşlarımızın hak ettikleri hakların sağlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Sağlıkçılar ailesine hasret
Koronavirüsle mücadele kapsamında birçok sağlık çalışanının büyük fedakarlıklar gösterdiğini de anlatan Akarken, “Doktorundan, hemşiresine, sağlık memuruna, gişedeki personeline, hastanelerin güvenlik görevlisine ve temizlikçisine kadar tüm sağlık çalışanları büyük bir özveriyle çalışıyor. Herkes ailesinden ayrı geçirdiği bu zaman zarfından insanlara sağlıklı bir hizmet vermek gayreti içerisinde. Arkadaşlarımızın hayatlarını öne sürerek verdiği bu mücadele sürecinde istediğimiz tek şey de hiçbir sağlık çalışanının mağduriyet yaşamamasıdır” dedi. Süreç boyunca evlerinden ve ailelerinden uzak kaldıklarının da altını çizen Akarken, “Bunun azımsanmayacak kadar değerli bir çaba olduğunu herkes görmeli” ifadesini kullandı.
Ayrıştırma kabul edilemez
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sağlıkçılara vaat etmiş olduğu ek gelirin de tüm sağlık çalışanlarına dağıtılmadığını kaydeden Akarken, “Bizim bu konuda bir ayrıştırmayı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu pandemide adaletsiz dağıtılan ek ödemeden de ziyade itibarımızı ve özlü khaklarımızın korunmasını istiyoruz. 669 numaralı KHK ile kapatılan asker hastaneleri personelinin özlük hakları içinde olan lojman hakkının da geri verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Acil düzenleme şart
Sağlık Bakanlığı'nın hızlı bir şekilde düzenleme içine girmesini gerektiğini kaydeden Akarken sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık personelleri tayin ve becayiş haklarını almak istiyor. 4/B sözleşmeli sağlık personelleri kadrolu personel olmak istiyor. Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan sağlık personelleri 3 yıl sonra kadrolu olabiliyor. Ancak YÖK’e bağlı üniversitelerde görev yapan personeller ise süresiz sözleşmeli olarak görevlerine devam ediyor. Sağlık personelleri gerek ek ödeme sisteminde, gerekse özlük haklarında adaletli olunmasını bekliyor. Pandemi sürecinde özellikle pandemi kliniklerinde görev yapan çalışanlarımız salgın taşıyıcısı olmamak için ailelerinin yanına dahi gidemiyor. Yetkililerin bir an önce pandemi kliniklerinde görev yapan sağlık çalışanları için düzenleme yapması gerekir” şeklinde konuştu.” Anıl Boduç
Okunma Süresi: 3 dk
Çırak Dizisi Ne Zaman Başlıyor, Nerede Yayınlanıyor, Nasıl İzlenir, Hangi Kanalda, Oyuncuları? Çırak 1. Bölüm Nasıl İzlenir, Yayınlandı mı, Konusu Ne?
#Televizyon / 26 Kasım 2024
Allan Saint-Maximin ve Çağlar Söyüncü Slavia Prag maçında oynayacak mı?
#Spor / 26 Kasım 2024
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *