Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Saadet Partisi'nin SAHA EXPO Fuarı'ndaki İsrail protestosuna polis müdahale etti

Saadet Partisi'nin SAHA EXPO Fuarı'ndaki İsrail protestosuna polis müdahale etti

SAADET Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları üyeleri BAE Systems'in SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda bulunmasını protesto etmek için bir araya geldi. Ancak alanda basın açıklaması yapmak isteyen Fatih Celalettin Türkmen polis tarafından engellendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

SAADET Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, İsrail tedarikçisi olan Birleşik Krallık merkezli bir savunma ve havacılık şirketi olan BAE Systems'in SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda yer almasını protesto etti. 

Dün, yazar Adem Özköse'nin BAE Systems’in bulunduğu standın önüne gelerek protestoda bulunması polislerin hızla müdahalesiyle sonuçlanmıştı. İsrail'in silah ve malzeme tedarik eden BAE Systems’in fuarda bulunmasına tepki gösteren Özkese, ağzı kapatılarak yaka paça dışarı çıkarılmıştı. 

Özkese'nin gözaltına alındığı öğrenilirken benzer bir olay daha yaşanmıştı. Bir vatandaşın Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanına gidip savunma sanayi fuarında BAE Systems’in bulunmasını sorguladığı anlara ait görüntüler de sosyal medyada yayılmış ve kısa sürede gündeme oturmuştu. 

Bakan Fidan'ın ortamdan hızla uzaklaşması dikkat çekerken devreye korumaları girmiş ve "Geleceksin bana soracaksın, ben de sana müsaade edeceğim" demişti. 

SAHA EXPO fuarında  SAADET Partisi'nden protesto

Bu kez de SAADET Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları üyeleri yine aynı konu için fuarın düzenlendiği alanda bir araya geldi. 

Basın açıklaması yapması yapmak isteyen Gençlik Kolları Başkanı Fatih Celalettin Türkmen, polislerin müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. 

Sonrasında basın açıklamasının engellendiğini duyurmaya çalışan Türkmen, Bugün katil İsrail'e ve en büyük silah ticaretini yapan BAE Systems'i aslında protesto etmek için ve yetkililere akıllarına başlarını almalarını söylemek için gelmiştik. Ama maalesef.." sözleri polisin müdahalesiyle yarıda kaldı. 

Eylemin engellendiğini açıklamasını dile getiren Türkmen'e polis tarafından "Yeri burası değil" yanıtı verildi. 

Ardından açıklamasına devam eden Türkmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve iktidara seslenerek “İstanbul Gençlik Kolları olarak bunu derhal durdurun. Bu yaptığınız kardeşlerimizi göz göre göre kana bulamaktır. Elimizde ülkemizin devletimizin, AK Parti iktidarının ve Filistinli kardeşlerimizin kanı var. Bizi temizleyin.” dedi. 

Fuarın düzenlendiği alana gelen kalabalık grup “Nehirden denize özgür Filistin” “İsrail'e ticarete Filistin'e ihanet”, "Katil İsrail işbirlikçi AKP" sloganları atarak alanda uzaklaştı. 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *