Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Özgür Özel'den sonra DEM Partili Kışanak da 'el yükseltti': '29 Ekim vesilesiyle Öcalan'ın sesini duyabiliriz'

Özgür Özel'den sonra DEM Partili Kışanak da 'el yükseltti': '29 Ekim vesilesiyle Öcalan'ın sesini duyabiliriz'

DEM Partili Gültan Kışanak, Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası "Belki 29 Ekim Cumhuriyet'in ilan edilişinin yıldönümü vesilesiyle sayın Öcalan'ın sesini duyabiliriz." dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

MHP lideri Devlet Bahçeli dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ı Meclis'te DEM Parti Grup toplantısında konuşmaya çağırması ve terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini söylemesini istemesi Türkiye gündemini derinden sarstı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) her fırsatta kapatılması yönünde çağrılarda bulunan ve Meclis'in bölücülerin meydan okuma yeri olmadığını yaptığı konuşmalarda dillendiren Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'iç cepheyi güçlendirme' çağrısı sonrası 180 derece döndü.

Devlet Bahçeli ilk adımı Meclis'in yeni yasama yılının açılışında yapmıştı. Herkesi şaşırtan tutuma imza atan Bahçeli, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleriyle tokalaşmıştı.

Bahçeli geçtiğimiz hafta İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a çağrıda bulunarak "Terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" çağrısında bulunmuştu. Dünkü grup toplantısında ikinci kez bir çağrı yapan Bahçeli, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin beklenmedik 'Öcalan' çıkışı siyaset gündemini karıştırmaya yetti. DEM Parti ve CHP'den destek gelirken, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, BBP lideri Mustafa Destici Öcalan'ın çağrısına karşı çıktı.

GÜLTAN KIŞANAK DA EL YÜKSELTTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında Devlet Bahçeli’nin çağrısına karşılık el yükseltmiş ve "Ben de Kürtler'e devlet teklif ediyorum. Tam olarak kendilerini devlete ait hissetmeyen Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi olmayı teklif ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Ardından Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak da Özgür Özel gibi Bahçeli'nin Öcalan'ın çağrısına karşılık el yükseltti.

İlke TV'de konuşan Kışanak, "29 Ekim cumhuriyetin ilan edilişinin yıldönümü vesilesiyle sayın Öcalan'ın sesini duyabiliriz belki de." dedi.

Kışanak'ın yaptığı açıklama şöyle:

"Herkes el yükseltiyor ya ben de birazcık elimi yükselterek kapatayım istiyorum. Ama el vererek değer yükseltmek istiyorum yani öyle sadece başkalarına talepte bulunarak değil. Birileri en yükseltmeye yarışına girmişken belki 29 Ekim cumhuriyetin ilan edilişinin yıldönümü vesilesiyle sayın Öcalan'ın sesini duyabiliriz belki de. Bence en yükseltmekten bahsederken de böyle bir hazırlık yapsalar. Bu eli yükseltenlere çağrı yapıyorum"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *