Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Naci Görür’den “Adana” uyarısı! Riskli bölgeleri tek tek açıkladı!

Naci Görür’den “Adana” uyarısı! Riskli bölgeleri tek tek açıkladı!

Jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den “Adana’da deprem olacak mı?” sorularına yanıt geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Cansev Temuçin - Deprem olması beklenen bölgeleri bilimsel olarak açıklayan Prof. Dr. Naci Görür, Adana ve çevresi için yeni bir uyarı yaptı. Riskli bölgeleri açıklayan Görür, yönetimleri konu ile ilgili uyardıklarını da belirtti.

Kişisel Twitter sayfasından bir açıklama metni yayınlayan Prof. Dr. Naci Görür, kendisine sürekli olarak yöneltilen “Adana’da deprem olacak mı?” sorusuna yanıt niteliğinde bir değerlendimede bulundu. Maraş depremini üreten fayın devamında yer alan Sorgun fayının kırılmadığını vurgulayan Görür, bu fayın Adana Havzası’na kadar devam ettiğini söyledi. Özellikle Ceyhan, Osmaniye, Yumurtalık ve Maraş bölgelerinde stres transferi olabileceğini de açıklayan Naci Görür, konu ile ilgili yönetimleri uyardıklarını da sözlerine ekledi.

İşte Prof. Dr. Naci Görür’ün Twitter hesabından yaptığı o açıklamanın tamamı: “Arkadaşlar, Adana hep soruluyor. Herkes aynı şeyi tekrar tekrar soruyor. Kaygılarınızı anlıyorum ama mümkün olduğunca insanımıza yararlı olacak, onları doğru yönlendirecek konular üzerinde duralım. Maraşta 7,5 deprem üreten Sürgü fayı kırıldı ama onun batı- güneybatı uzanımı olan Sorgun fayı kırılmadı. Bu fay Adana havzasına dallanarak devam ediyor. Maraş, Yumurtalık, Osmaniye ve Ceyhan yörelerinde DAF’ın kolları var. Bu kollar üzerine Maraş ve Gaziantep depremleri stres transfer etmiş olabilir diye yönetimleri uyardık. Amaç doğru şeyler yapmak, yerleşim yerlerimizi deprem dirençli yapmak. Bilim durum ne ise onu söyler, istediğimizi, hoşumuza gideni değil. Lütfen insanları suçlamayalım, söylemedikleri şeyi söylemiş gibi yapmayalım bu işleri siyasileştirmeyelim. Gelin hep beraber deprem konusunda insanlarımıza, yöneticilerimize destek olalım, sevgiyle”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *