Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Pelin Sıngın Ülkeroğlu: Makam değil ideal uğruna adayım!

Pelin Sıngın Ülkeroğlu: Makam değil ideal uğruna adayım!

CHP İstanbul 2'inci Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Pelin Sıngın Ülkeroğlu, “Bir makam uğruna değil, bir ideal uğruna adayım. Diplomalı bir ekonomistim. Ülkemizin içinde bulunduğu zor koşulların farkındayım ve elbette bunlar için geliştirdiğim birçok fikir, yöntem ve projem var” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

HABER: MÜGE CESUR ÖZMEN Kendisini “Ben Atatürk'ün bir kızıyım” diyerek tanımlayan CHP İstanbul 2'inci Bölge Milletvekili Aday Adayı Pelin Sıngın Ülkeroğlu, Türkiye için sorumluluk almak ve ülkeye her anlamda katkı vermek için milletvekili aday adayı olduğunu söyledi. Ülkeroğlu, “Bir kadın olarak hayatım boyunca Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerinin ışığında yürüdüm; 'Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok; ışıkla, bilgi ve kültürle gerçek faziletle süslenip donanmaktır.' Bu sözleri takip ederek bilime olan inancım; doğruluk, dürüstlük ve kararlılık ilkelerine dayalı hayat felsefem, Dünyayı, ülkemi, bölgemi, mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum mesleğimi iyi biliyor olmamla birlikte birikim ve deneyimlerime güvenerek aday adayı oldum” diye konuştu.

400'den fazla kurumu inceledim

Türkiye ekonomisine katkı vermenin yegane yolunun eğitimden geçtiğinden söz eden Ülkeroğlu, “Bir makam uğruna değil , bir ideal uğruna adayım. Diplomalı bir ekonomistim. Ülkemizin içinde bulunduğu zor koşulları farkındayım ve elbette bunlar için geliştirdiğim pek çok fikir, yöntem ve projem var. Öncelikle belirtmeliyim ki; gerek genç nüfusu gerekse özkaynaklar bakımından inanılmaz zengin bir ülkeyiz. Fakat temel sorunumuz eğitim. Eğitim politikalarımıala kalkınma politikalarımızı birarada geliştirecek projeler üretmeli, genç iş gücümüzü değerlendirmeliyiz. Beyin göçüne değil , beyin transferine yönelmeliyiz. Bunun için de öncelikle eğitim sistemimizde çok radikal düzenlemeler yapılması gerektiğine inanıyorum. Yurtdışında çeşitli ülkelerde 400'den fazla eğitim kurumu inceledim. Bu birikimimi mutlaka zamanı gelince paylaşıyor olacağım” dedi. 

İstihdam politikaları çok önemli

İstihdamın ve tarım politkalarının önemine de dikkat çeken Ülkeroğlu, “İstihdam ve üretim özellikle de tarım politikaları çok önemli. Ben sonuçta bir büyükşehrin milletvekili aday adayıyım bugun büyükşehirlerde en önemli sorun işsizlik, barınma, gıda güvenliği ve su .  Önümüzde bizi bekleyen çok sıkıntılı bir su, iklim ve gıda sorunu var. Yenilikçi politikalar geliştirmeden bunlarla başetmek imkansız. Yıllardır içinde. Bulunduğumuz stk larda iklim krizi geliyor diyoruz ama kimsenin umrunda olmuyor. Teknolojik üretimin geliştirilmesi, AB yeşil mutabakatına uyum, yeni ürün ve ihracat politikaları konularında da pek çok çalışma ve önerim var” diye konuştu. 

Çözümler üretmek için adayım

Neden aday olduğuna dair ayrıntıları paylaşmaya devam eden Ülkeroğlu, “Doğru hamleler ve doğru kadrolar ile cumhuriyetin ikinci yüzyılının hikayesini çok güzel, çok doğru, çok farklı yazmak mümkün. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında ülkemize çökmek isteyen karanlığıa karşı yeni çözümler yaratarak, yeni umutlar yeşertmek , gülün gülle tartıldığu bir ülkedee tüm insanların kardeşçe, kin ve nefretten uzak  yaşamalarına katkıda bulunmak için aday adayıyım. Ülkemizin mevcut özkaynaklarıyla “muhasır medeniyetler seviyesi” bizim için hiç de uzak değil.  İnsan zenginliğimiz olan farklı etnik ve kültüre sahip toplum kesimlerini kucaklayan hoşgörü ve saygıya dayalı bir dünya görüşüne sahibim ve bu görüşümü tüm ülkeye yaansıtacağım. Ben 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kucaklayıcı yolunda ümidin değişimin ve geleceğin aday adayıyım” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *