Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Hakan Fidan'a İsrail sorusu sorana anında müdahale...Korumalar tarafından engellendi: 'Bana soracaksın, müsaade edeceğim'

Hakan Fidan'a İsrail sorusu sorana anında müdahale...Korumalar tarafından engellendi: 'Bana soracaksın, müsaade edeceğim'

SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda İsrail'in silah tedarikçisi olan BAE Systems'in bulunmasını Hakan Fidan'a soran vatandaş, bakanın korumaları tarafından engellendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Yazar Adem Özköse, İsrail’in silah tedarikçisi olduğunu belirttiği BAE Systems’i, Türkiye’de düzenlenen savunma sanayi fuarında protesto ettiği için ağzı kapatılarak götürüldü.

Dünyanın en büyük savunma sanayi firmalarından biri olarak kabul edilen Birleşik Krallık merkezli bir savunma ve havacılık şirketi olan BAE Systems, İsrail’in silah tedarikçisi olduğu gerekçesiyle eleştirilerin hedefinde yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) destekleriyle düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda  İsrail'in silah tedarikçisi  olan BAE Systems'in fuarda bulunması gergin anlara sebebiyet verdi. 

SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda BAE Systems’in bulunduğu standın önüne gelen gazeteci Adem Özkese, İsrail'in en büyük silah tedarikçilerinden biri olan BAE Systems’in fuarda yer almasına tepki gösterdi. 

BAE Systems’in fuarda bulunmasını protesto eden Özkese, “Burası İsrail'in en büyük silah tedarikçilerinden biri olan BAE Systems’in standı. Gazze'de kardeşlerimiz katledilirken bu katiller burada olamaz. Bunlara izin vermeyeceğiz. Gazze'de kardeşlerimiz katlediliyor.” diyerek bağırmaya başladı. 

Kısa süre sonra polis ekipleri tarafından müdahale edilen Adem Özköse ağzı kapatılarak susturulmaya çalışıldı ve olay yerinden götürüldü.

Yaşanan olayın ardından Adem Özköse polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

HAKAN FİDAN'A SORU SORULMASINA İZİN VERİLMEDİ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın katıldığı fuarda bir kişi yanına giderek İsrail’in en büyük silah tedarikçilerinden olduğu ifade edilen BAE Systems'in neden fuarda bulunduğunu sorgulamak istedi.

"Bakan Bey bir sorum olacaktı. Savunma sanayi fuarında BAE Systems’in ne işi var acaba? İsrail'e en büyük silah tedarikçisi." şeklindeki sorusu Bakan Fidan'ın korumalarının müdahalesiyle yarım kaldı.

Bakan Fidan'ın korumaları devreye girerken "Kardeşim bir sus ya" diyerek şahsa tepki gösterdi. "Geleceksin bana soracaksın, ben de sana müsaade edeceğim" şeklinde konuşan korumalardan birine şahıs "Ben bakan beye sormak istiyorum" cevabını verdi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *