Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Günlerdir kadına şiddet olaylarında hedef gösteriliyordu: İlk kez konuştu

Günlerdir kadına şiddet olaylarında hedef gösteriliyordu: İlk kez konuştu

Oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, son günlerde artan kadın cinayetleri ve geçtiğimiz aylarda verdiği pozlar nedeniyle hedef gösteriliyor. Kaygılaroğlu, gazeteci Nevşin Mengü'ye röportaj vererek konuyla ilgili ilk kez açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, geçtiğimiz aylarda eski sevgilisinin sergisinde verdiği pozlarla başta sosyal medya olmak üzere pek çok kişi tarafından tepkiye uğramıştı. Verdiği pozlarda kadına şiddet içeriklerinin olması görenleri şaşkına çevirmişti. Sevilen oyuncu, günlerdir Türkiye'de konuşulan İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetlerinin ardından o pozları yeniden konuşurken Kaygılaroğlu, sosyal medya üzerinden olumsuz yorum ve tehdit aldığını ifade etti.


Gazeteci Nevşin Mengü'nün kanalına konuk olan Uraz Kaygılaroğlu, sergide verdiği pozlar ile ilgili ilk kez konuştu. Kaygılaroğlu, Türkiye'de son günlerde artan kadın cinayetlerinin ardından üzüntüsünü dile getirerek Nisan ayında yapılan sergideki pozları için özür diledi.

ggg.jpg
Nevşin Mengü - Youtube

Yaptığım hata nedeniyle mesleğimi seve seve bırakırım

Kaygılaroğlu, Nevşin Mengü'nün Youtube kanalına canlı bağlantı ile katılarak açıklamalarda bulundu. İlk olarak İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileyen sanatçı, çok üzgün olduğunu söylerek sözlerine başladı. Ardından Mengü'nün sergide verdiği pozları sorması üzerine Uraz Kaygılaroğlu şu ifadeleri kullandı. "Sergi benim değildi. Başka bir sanatçının sergisiydi ben sadece bir işinde yer aldım. Nisan'ın 16'sında sergilenmişti ve o dönemki kız arkadaşımın ilk kişisel sergisiydi. Tepkilerin nereye varacağını, kadın cinayetlerine varacağını öngöremedim. Bir akıl tutulması yaşadım. Toplumun dinamiklerini, yaralarını ne kadar tetikleyeceğini öngöremediğim için de ardından özür dilemiştim fakat anladığım kadarıyla bu özür de kabul görmedi.

s-76bc8307a928392aa24c429ae4efe0ec197e898c.jpg
Uraz Kaygılaroğlu - Instagram hesabı

Aslında konunun özelinden biraz uzaklaşıyoruz gibi oluyor. Eğer bunların bitmesi ben ve benim gibi üçüncü şahısların toplumdan men edilmesi bir daha göz önüne çıkmamasıysa ben bunu seve seve canı gönülden kabul ederim. Bir daha sahneye çıkmak televizyona çıkmak zorunda değilim, başka bir iş yaparım." dedi.


Can güvenliğimden endişe ediyorum


Uraz Kaygılaroğlu verdiği röportajın ardından Türkiye'de yaşanan bu cinayetlerin sergideki pozları ile bağdaştırılması nedeniyle sosyal medya hesapları üzerinden can güvenliğini tehdit eden mesajlar almasına "Ben kendi can güvenliğimden de üçüncü bir şahıs olarak hedef gösterildiğim için endişe eder hale geldim" dedi.

Kaygılaroğlu'nun daha önce siyah renkli oje sürmesi, etek giymesi gibi durumlar sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı. Yayınlanan röportajın ardından sosyal medyada görüntüler konuşulmaya devam ediyor.

s-6b0f56caf07b4b2fbc281463dc83f13647b6a5f6.jpg
Uraz Kaygılaroğlu - Instagram hesabı
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *