Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem 'Gereğini yapan' Ahmet Hakan'dan Abdullah Öcalan güzellemesi: 'Teori konusunda zehir gibidir'

'Gereğini yapan' Ahmet Hakan'dan Abdullah Öcalan güzellemesi: 'Teori konusunda zehir gibidir'

MHP lideri Bahçeli'nin Öcalan çağrısı gündemdeki yerini korurken Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, “Öcalan, teori konusunda gerçekten zehir gibidir” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a seslenerek "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" çağrısında bulunmasının yankıları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP ve DEM'den Bahçeli'ye destek gelirken İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Bahçeli'nin çağrısına karşı en çok ses yükselten isimlerden olmuştu.

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili  PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan, 23 Ekim'de İmralı Ada Hapishanesi’ne giderek Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşme sonrasında Abdullah Öcalan ise Ömer Öcalan üzerinden ulaştırdığı mesajında Devlet Bahçeli'nin çağrısına yanıt vermişti. Abdullah Öcalan “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.” demişti.

Abdullah Öcalan'ın mesajını köşesinde yorumlayan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Öcalan'a güzellemeler yaptı.

Ahmet Hakan “Devlete düşen iki görev” başlıklı yazısının 'Teori desen zehir gibi pratik desen sallanmakta' kısmında Abdullah Öcalan'ı övdü. 

'Teori konusunda zehir gibidir'

Ahmet Hakan “Öcalan, teori konusunda gerçekten zehir gibidir” dedi. 

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Teorik ve pratik güce sahibim” demiş. * Öcalan’ın bu açıklamasını okur okumaz aklıma Mazhar-Fuat-Özkan’ın meşhur “Ali Desidero” şarkısının şu bölümü aklıma geldi: 

“Teoride’ desen zehir gibi / ‘Pratik’ dersen sallanmakta.” * Öcalan, teori konusunda gerçekten zehir gibidir. Ancak iş pratiğe geldiğinde durum biraz sallanmaktadır, sallantıdadır.  

Pratiğin sallanıp sallanmadığı, tabii ki Öcalan’ın Kandil’e sözünü geçirip geçirmemesiyle belli olacak. Bekleyeceğiz. Göreceğiz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *