Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Ara
Damga Gündem Gazeteci Tolga Şardan gözaltına alındı

Gazeteci Tolga Şardan gözaltına alındı

Gazeteci Tolga Şardan, "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı sonrası gözaltına alındığı bildirildi.

Okunma Süresi: 2 dk

T24 yazarı Tolga Şardan "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı nedeniyle gözaltına alındı.

T24'ün aktardığına göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasında, Şardan'ın "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" iddiasıyla suçlandığı belirtilirken polis ekiplerinin Şardan'ın evinde arama yaptığı ifade edildi.

Ne olmuştu?

T24 yazarı Tolga Şardan, 'yargıdaki istismar ve çürüme iddialarının kontrol edilemez' hale gelmesi üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'nın geçtiğimiz günlerde harekete geçtiğini ve bunun üzerine bir rapor hazırlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğunu yazmıştı.

Raporun yaklaşık 6 hafta önce Anadolu Başsavcısı Uçar'ın mektubundan kısa süre önce Cumhurbaşkanlığı'na iletildiğini aktaran Şardan, söz konusu raporda iki önemli bölüm olduğunu ve bunlardan ilkinin son 5-6 yıldır büyük kentlerdeki adliyelerde yaşanan skandal kararlar, işlemler ve uygulamalar hakkında olduğunu söyledi.

Öte yandan raporun verilmesinin ardından Erdoğan'ın bazı MİT üst düzey yöneticileriyle bire bir görüşerek kendilerinden daha detaylı bilgi aldığını belirten Şardan, Erdoğan'ın kendisine iletilen bilgiler kapsamında, İstanbul'da görevli üst düzey bir yargı mensubuna çok sinirlendiği ve hayal kırıklığı yaşadığını ifade ettiğini aktardı.

Şardan'ın "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu "yargı raporu"nda neler var?" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

MİT Başkanlığı, benzer bir raporu yargıdaki çürüme üzerine hazırlayıp Cumhurbaşkanlığı'na ulaştırdı.

Rapor, yaklaşık 6 hafta önce yani Anadolu Başsavcısı Uçar'ın mektubundan kısa süre önce Cumhurbaşkanlığı'na iletildi.

Raporun kapsamında iki önemli bölüm var. Bunlardan ilki son 5-6 yıldır büyük kentlerdeki adliyelerde yaşanan skandal kararlar, işlemler ve uygulamalar hakkında.

Şöyle ki; raporun hazırlanmasından önce Cumhurbaşkanlığı MİT'e yargı mensupları üzerinde inceleme yapılmasını istedi.

Adliyelerde görevli hakim ve savcılar üzerine yoğunlaştırılan incelemelerde, özellikle İstanbul ve Ankara Adliyesi'nde yüzlerce emsal dosya mercek altına alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *