Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Fetullah Gülen'e "Mekanı cennet olsun" diyen Aysın Komitgan kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi gazetede çalışıyor?

Fetullah Gülen'e "Mekanı cennet olsun" diyen Aysın Komitgan kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi gazetede çalışıyor?

Sabah saatlerinde Türkiye gündeminde geniş yankı uyandıran FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in ölmesinin ardından bir tvde sunuculuk yapan gazeteci Aysın Komitgan'ın "Mekanı cennet olsun" sözleri tepki çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye gündeminde sabah saatlerinde Pensilvanya'da yaşayan ve 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğü açıklandı. Gülen'in ölüm haberini aile yakınları sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanması üzerinde tüm Türkiye'de Fetullah Gülen'in ölümü konuşuluyor. Gülen hakkında birçok iddia ve aylar önce öldüğüne ilişkin iddiaların yanı sıra naaşın çalınma tehdidi altında olduğu gibi birçok söylentiler gündemdeki sıcaklığını koruyor.


Siyasi liderlerden peş peşe açıklama

Türkiye'nin yıllardır ABD'ye sunduğu iade taleplerinin sonuçsuz kaldığı ve Pensilvanya'da 80 yaşında ölen Fetullah Gülen'in ölümü AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Zafer Partisi ve birçok siyasi parti tarafından ölümüne ilişkin yorumlar yapılmaya devam ediyor.


"Mekanı cennet olsun" diyerek dikkat çekti


FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yıllardır iade talebi edilmesine rağmen kaçak olarak aranıyordu. Bugün ölüm haberinin duyulmasının ardından Bursa'da yerel bir web sitesinde televizyon programı sunan Aysın Komitgan, Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin söylediği sözleri şoke etti. Komitgan, FETÖ elebaşı Gülen'in "Kendisi dün vefat etmiş. Yakın kaynaklardan ve yeğenlerinden ölüm haberi teyit edilmiş. Ne diyelim. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

aysin-komitgan-bursada-bugun.jpg
Bursada Bugün programı sunucusu Aysın Komitgan

O sözler üzerine soruşturma başlatıldı

Bursa yerel gazetesinde sunuculuk yapan Aysın Komitgan'ın Fetullah Gülen için "Mekanı cennet olsun" dediği sözleri sosyal medya başta olmak üzere geniş yankı uyandırdı ve tepki çekti. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör propandası yapmak suçundan Aysın Komitgan için soruşturma başlatıldı.


Aysın Komitgan, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyete götürülen Komitgan, adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

aysin-komitgan.jpeg
Aysın Komitgan

Aysın Komitgan kimdir, nereli, hangi gazetede çalışıyor?


Aysın Komitgan, Bursa'da bugün isimli bir internet sitesinde Gün Aysın programında haber sunuculuğu yapmaktadır. Aynı zamanda aynı gazetenin köşe yazarı ve Genel Yatın Yönetmeni olarak çalışmaktadır.

Komitgan'ın 40'lı yaşlarda olduğu biliniyor. Sunduğu programında FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e "Mekanı cennet olsun" diyerek terör propagandası yapma suçlaması nedeniyle gündem olmuş ve gözaltına alınmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *