Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Fetullah Gülen Pensilyanya’da toprağa verildi

Fetullah Gülen Pensilyanya’da toprağa verildi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, ABD’nin Pensilyanya eyaletinde bulunan çiftliğe gömüldü. Cezaneye çok sayıda kişi katılırken, katılımcıların yüzlerini gizleme gayreti dikkatlerden kaçmadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

20 Ekim günü hayatını kaybeden FETÖ elebaşı Fetullah Gülen dün Amerika’da toprağa verildi. Gülen için düzenlenen cenazeye çok sayıda örgüt mensubu katıldı.

Çiftlik evinin bahçesine gömüldü


FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in cenazesi, örgütün ABD’de karargah olarak kullandığı Pensilvanya eyaletindeki çiftliğin bahçesine gömüldü. Gülen’in gömülmesi, örgütün üst düzey isimleri ve aile yakınlarının bulunduğun sınırlı sayıdaki bir topluğun katılımıyla gerçekleşti.

Dört gündür hastane morgundaydı

20 Ekim akşamı öldüğü duyurulan FETÖ elebaşı Gülen’in cenazesi dört gündür St. Luke’s hastanesinin Monroe şubesinin morgunda tutuluyordu.

FETÖ elebaşının cenazesinde birçok kişi yüzünü maske ile gizledi
FETÖ elebaşının cenazesinde birçok kişi yüzünü maske ile gizledi (AA)

Maske, gözlük ve şapkalı önlem!

20 Ekim'de öldüğü duyurulan elebaşı Gülen'in New Jersey eyaletindeki Skylands Stadium ismindeki spor kompleksinde cenazesine katılan FETÖ mensuplarından bir bölümü, taktıkları şapka, gözlük ve maskelerle yüzlerini gizlemeye çalıştı.

Cenaze yeri gizli tutuldu

FETÖ elebaşı için toplanma yerinin bilgileri son saatlere kadar gizli tutulurken, saatler öncesinde örgütün WhatsApp gruplarından bilgilendirme yapıldı.

Cenazeye katılanların yüzlerini gizleme çabaları dikkat çekti (FOTO:AA)

Dikkat çeken uyarı mesajı

Söz konusu bilgilendirme mesajında, elebaşı Gülen'in cenazesine katılacak örgüt mensuplarına, yanlarına yüzlerini gizleyebilecek eşyalarını almaları tavsiye edildi. Mesajda, "Maske, şapka ve gözlük takın. TR basını olacak. Güvenlik olacak. QR kodu ile stadyuma giriş yapılacak." ifadesi yer aldı.

Öğlen saatlerinde stadyuma akın eden FETÖ mensuplarının şapka ve maskelerle yüzlerini kapadığı, açıkta kalan göz bölgelerini de gözlük takarak gizlenmeye çalıştıkları gözlendi.

Sarı yelekli bazı örgüt mensupları da basın mensuplarını görünce yüzlerini elleriyle gizlemeye çalıştı.

Enes Kanter FETÖ'ye verdiği destekle örgütün en önde gelen isimlerindendi
Enes Kanter FETÖ'ye verdiği destekle örgütün en önde gelen isimlerindendi (AA)

ENES KANTER DE KATILDI

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in cenazesinde en ön sıralarda saf tutan isimlerden biri de Enes Kanter'di. Bir dönem Türkiye'de basketbol oynayan ve sonrasında Amerika'ya transfer olan Kante, örgüte en çok destek veren isimler arasındaydı.

Kısa süre önce 110 milyon doları örgüte bağışladığını açıklayıp kendine ait evi olmadığını ve annesinin pazardan alışveriş yaptığını açıklamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *