Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Fatih Altaylı, Devlet Bahçeli'nin Öcalan çıkışına şaşırmış: 'Ekrem İmamoğlu'nun önünü kesmek için yeni bir plan mı?''

Fatih Altaylı, Devlet Bahçeli'nin Öcalan çıkışına şaşırmış: 'Ekrem İmamoğlu'nun önünü kesmek için yeni bir plan mı?''

Devlet Bahçeli'nin Öcalan çıkışına şaşırdığını dile getiren gazeteci Fatih Altaylı, “Bana panik açıklaması gibi geliyor. Acaba Ekrem İmamoğlu'nun önünü kesmek için mi açıkladılar?" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a seslenerek "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" çağrısında bulunması Türkiye siyaset gündemini yerle bir etti.

Bahçeli, İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a daha öncesinde çağrıda bulunmuş "Terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" sözlerini sarf etmişti. Ancak Bahçeli dünkü grup toplantısında kimsenin beklemediği bir adım attı.

Bahçeli'nin beklenmedik sürpriz Öcalan çıkışına şaşıran isimlerden biri de gazeteci Fatih Altaylı oldu. Bahçeli'nin çağrısı sonrası gazeteci Fatih Altaylı, kişisel Youtube kanalında konuya dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"DEVLET BEYDEN BEKLEMİYORDUM"

Öcalan'ın çıkışına şaşırdığını dile getiren Altaylı, söz konusu çağrıyı Devlet Bahçeli'den beklemediğini söyledi.

Fatih Altaylı şöyle konuştu:

"Doğrusu şaşırdım. Bunu bekliyordum ama Devlet beyden beklemiyordum. Önce harcanabilir bürokratlara bunu söyletirler diye düşündüm. Ben başından beri Kürt meselesinin çözümünde öncelikle askerin sonrasında ise MHP'nin bu işin öncülüğünü yapması gerektiğini düşündüm. İlk atışı bu denli yüksek tondan ve bu denli beklenmedik şekilde Bahçeli'nin yapacağını düşünmüyordum."

"ACABA EKREM İMAMOĞLU'NUN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN Mİ AÇIKLADILAR?"

Öte yandan Bahçeli'nin çağrısını panik açıklaması olarak gören Altaylı, "Acaba Ekrem İmamoğlu'nun önünü kesmek için mi açıkladılar? Ama bu denendi, daha önce Öcalan'a heyet gönderdiler. Bunu 15 gün önce İmamoğlu ya da Özgür Özel söyleseydi ne derlerdi?” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *