Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Fahrettin Koca ‘kafasını kuma gömdü’: Fethullah Gülen'in ölümüne açıklama var, yenidoğan çetesi skandalına yok

Fahrettin Koca ‘kafasını kuma gömdü’: Fethullah Gülen'in ölümüne açıklama var, yenidoğan çetesi skandalına yok

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yenidoğan çetesi skandalına sessiz kalması ve FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ölümü nedeniyle paylaşım yapması tepkileri de beraberinde getirdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'nin gündemini sarsan 'yenidoğan çetesi' hakkında tek bir laf etmeyip FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ölümü sonrası paylaşım yapması eleştirilerin odağı haline getirdi.

Türkiye'nin bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelere sevk edip haksız kazanç sağlayarak 12 bebeğin ölümüne neden olan 'yenidoğan çetesi' gündemdeki yerini koruyor.

Çete bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ediyor ve buradan haksız kazanç sağlıyordu. Ancak her türlü enfeksiyona açık olan yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yatırılan bebekler burada ölüme terk ediliyordu.

47 şüphelinin bulunduğu soruşturmada 22 kişi tutuklandı. "Yenidoğan çetesi" soruşturmasında da İstanbul'daki 10 özel hastanenin ruhsatı iptal edildi.

FAHRETTİN KOCA'DAN FETHULLAH GÜLEN PAYLAŞIMI

Türkiye gündeminde ses getiren olay Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun İstanbul Sağlık İl Müdürü, Fahrettin Koca’nın Sağlık Bakanı olduğu döneme dayanıyor.

Ancak Fahrettin Koca'nın günler sonra sessizliğini bozduğu konu yenidoğan çetesi skandalı olmadı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Fahrettin Koca, FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ölümü hakkında "Bu ülkenin insanı onun bozgunculuğuna, vatana ihanetine, teröristliğine şahittir. 15 Temmuz gecesinden daha büyük bir hesap günü var" dedi.

Bu durum sosyal medya kullanıcılarının tepkisine yol açtı. Eleştiri yağmuruna tutulan Koca'ya "İşte tam da böyle pişkin ve utanmaz olacaksın! Sizin çoluğunuz çocuğunuz yok mu, nasıl bakabiliyorsunuz suratına! Öldürülen bebeklerin hesabını da o güne mi saklıyorsun?, Yenidoğan Çetesi ile ilgili açıklama yapman gerekiyor sayın bakan. Bu konu kapanmayacak. İhmali olanlar da sorumlular gibi hesap verecek. Bakalım o günahsız bebeklerin hesabını siz nasıl vereceksiniz" şeklinde ifadeler kullanıldı.

"YENİDOĞAN OPERASYONU FAHRETTİN KOCA'DAN BİLE GİZLE TUTULDU"

Öte yandan eski Sağlık Bakanı Koca'nın yenidoğan çetesi skandalından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alındığı konuşulurken bir diğer iddialardan biri de soruşturmanın gizli yürütüldüğü ve dönemin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da gizli tutulduğu oldu.

Gazeteci Murat Yetkin'in söz konusu iddiaya köşesine taşıdığı bölüm şöyle:

Çeteleşme kuşkusu vardır ve içeriden sızıntı olup olmadığını bilmediklerinden incelemenin gizli yürütülmesine karar verirler; Memişoğlu ve başkomiser dışında, Hukuk Müşavirliğinden bir görevli ve soruşturma sırasında kanserden vefat eden Serdal Zelyut çalışmalarını gizli yürütür.

O aşamada gizli çalışmadan Bakan Koca dahi haberdar edilmez. “Organize suç” olduğu kanısı üzerine araştırmayı teknik takip ile derinleştirmek amacıyla, araştırma savcılığa duyurulur. Yine gizliliği korumak amacıyla yazışmalar kâğıda dökülmez, şifreli elektronik ortamda yürütülür. Kimse kimseye güvenecek durumda değildir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *