Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Ekrem İmamoğlu, 'milli güvenlik sorunudur' sözünü affetmedi, Yiğit Bulut'a dava açtı

Ekrem İmamoğlu, 'milli güvenlik sorunudur' sözünü affetmedi, Yiğit Bulut'a dava açtı

Geçtiğimiz aylarda Ekrem İmamoğlu'nu 'milli güvenlik sorunu' ilan eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, sosyal medyadan İmamoğlu'nun kendisine tazminat davası açtığını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisine tazminat davası açtığını duyurdu. 

Ekrem İmamoğlu'na, 4 Kasım 2019 tarihinde yaptığı basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği iddiası ile dava açılmış ve 14 Aralık 2022'de mahkeme, İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verdiğini açıklamıştı.

Davanın istinaf süreci devam ederken Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'a tazminat davası açtığı ortaya çıktı. 

‘Ahmak davası’na atıfta bulunan ve Ekrem İmamoğlu'nun kendisine tazminat davası açmasına sinirlenen Yiğit Bulut, sözlerinin hakaret içermediğini aksine bir tespiti dile getirdiğini söyledi. 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İmamoğlu'nun kendisine tazminat açtığını duyuran Bulut şu ifadeleri kullandı:

SEVGİLİ DOSTLAR, Bu nasıl bir iç tutarsızlık!! Devletin Bakanı’na Yüksek Yargı Organı üyelerine, “ahmak” deyip, “bu hakaret sayılamaz, dava açılamaz, saçmalık” diyen Ekrem bey, Kendisi hakkında hakaret içermeyen bir tespitim için hırsını alamayıp adliye adliye geziyor!!

YİĞİT BULUT NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz aylarda sosyal medyadan paylaşım yapan Yiğit Bulut Ekrem İmamoğlu'nu hedef almış ve ‘Türk milleti için bir milli güvenlik sorunudur’ demişti. 

Bulut “Sizinle bir cümle paylaşacağım, not edin, tartışacağız, göreceğiz. Ekrem İmamoğlu Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti için bir milli güvenlik sorunudur! Medyamız gerçek analiz kabiliyetine ulaşınca bu tezin içini doldurmayı başaracaktır umarım! Not alın.” ifadelerini kullanmıştı. 

Ekrem İmamoğlu kendisini hedef alan sözlerini yanına bırakmadı. Konuyu yargıya taşıyan İmamoğlu, Bulut’tan 50 bin lira tazminat talep etti.

Diken’e konuşan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat davayı ‘kişilik haklarına saldırının tespiti amacıyla açtıklarını’ söyledi.

İlk duruşma 26 Kasım’da görülecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *