Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem DEM Parti, Rojin Kabaiş için Meclis'i acil göreve çağırdı: 'Ölümünün şüpheli denilerek geçiştirilmesine izin vermeyeceğiz'

DEM Parti, Rojin Kabaiş için Meclis'i acil göreve çağırdı: 'Ölümünün şüpheli denilerek geçiştirilmesine izin vermeyeceğiz'

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları bugün bugün cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş hakkında açıklama yaptı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

Van'da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'ten bugün acı haber geldi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkmış ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği ortaya çıkmıştı.

28 Eylül'de yaşanan yeni gelişmede de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulunmuş ve polise teslim edilmişti.

Yakın zamanda da Rojin'i arama çalışmalarında başörtüsü bulunmuştu. Bugün ise acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeninin bulunduğunu duyurdu.

DEM PARTİ'DEN ROJİN KABAİŞ AÇIKLAMASI

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları sosyal Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan, bugün cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş hakkında paylaşımda bulundu.

Tuncer Bakırhan, Rojin’in katillerini bulmak için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Meclis'i acil göreve çağıran Bakırhan, "18 günden sonra bulunan Rojin Kabaiş’i kaybettiğimizi büyük bir üzüntüyle öğrendik. Kendisine rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz. Hemen her gün bir kadın arkadaşımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Rojin’in katillerini bulma mücadelemizi sürdüreceğiz. Katillerin yaşamlarımızı çaldığı bu karanlık düzen böyle gitmez. TBMM’yi acil bir şekilde göreve çağırıyoruz. Kadın katliamlarına ve suç düzenine çözüm bulamayan Meclis kendi varlığını inkar eder." dedi.

"ROJİN’İN ÖLÜMÜNÜN “ŞÜPHELİ” DENİLEREK GEÇİŞTİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Tülay Hatimoğulları da sosyal medya hesabından Rojin’in ölümünün “şüpheli” denilerek geçiştirilmesine, akıbetinin belirsiz bırakılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. RojinKabaiş’in ölümünün en ince detayına kadar araştırılması ve aydınlatılması için sürecin takipçisi olacaklarının mesajını veren Hatimoğulları şu açıklamayı yaptı:

Narin’in, İlkbal’in, Ayşenur’un yasını tutarken; bugün Rojin’i de kaybettiğimizin haberini aldık… Çok üzgünüm, çok öfkeliyim… Biz kadınlar; Rojin’in ölümünün “şüpheli” denilerek geçiştirilmesine, akıbetinin belirsiz bırakılmasına izin vermeyeceğiz. “Şüpheli” kadın ölümü yoktur. Kadın cinayetleri politiktir. Ve iktidarın kadın düşmanı politikaları kadınları öldürüyor! #RojinKabaiş’in ölümünün en ince detayına kadar araştırılması ve aydınlatılması için sürecin takipçisi olacağız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *