Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel doktoru özel hastanelere verip veriştirdi: 'Kamunun sırtındaki yük olmaktan çıkarılmalı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel doktoru özel hastanelere verip veriştirdi: 'Kamunun sırtındaki yük olmaktan çıkarılmalı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel doktoru Prof. Dr. Cevdet Erdöl, "Özel sektör, kamu hastanelerindeki nitelikli hekimleri yüksek maaşlar ve cazip fırsatlarla transfer etmektedir" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel doktoru Prof. Dr. Cevdet Erdöl, 12 bebeğin ölümüne neden olan ‘yenidoğan çetesi’ skandalına dair dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Erdoğan'ın özel doktoru Cevdet Erdöl, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'in tehdit edildiği görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından ortaya çıkan ve detayları kan donduran yenidoğan çetesi skandalı hakkında açıklama yaptı.

Özel sektörün kamu hastanelerindeki nitelikli hekimleri yüksek maaşlar ve cazip fırsatlarla transfer etmekte olduğunu belirten Erdöl, asıl meselenin özel hastanelerin kâr hırsı ile besleniyor olmasından kaynaklandığını söyledi. 

Özel hastanelerin, kamunun sırtındaki yük olmaktan çıkarılması, toplum sağlığı açısından hayati bir gereklilik olduğuna dikkat çeken Erdöl, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yaşanan olayların bir daha tekrarlanmaması için sağlık sisteminin ticari kaygılardan arındırılması gerektiğini ifade etti. 

Özel sektör, kamu hastanelerindeki nitelikli hekimleri yüksek maaşlar ve cazip fırsatlarla transfer etmektedir. Bu durum, "hekimler yurtdışına gidiyor" söylemleriyle maskeleniyor olsa da asıl mesele, özel hastanelerin kâr hırsı ile besleniyor oluşudur. Kamu hastanelerinin içini boşaltan bu transferler, özel sektörün yükselen fark ücretleriyle domine edilmektedir. 

“Sağlık sistemimiz ticari kaygılardan arındırılmalı”

Özel hastanelerin, kamunun sırtındaki yük olmaktan çıkarılması, toplum sağlığı açısından hayati bir gerekliliktir. Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yaşanan acı olayların bir daha tekrar etmemesi için, sağlık sistemimiz ticari kaygılardan arındırılmalıdır. Kamu sağlık sisteminin güçlendirilmesi, toplumsal adaletin sağlanmasının tek yoludur.

Ne olmuştu?

Yenidoğan çetesi 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldu ve masum bebekler üzerinden para kazandı. 

Çete SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için, bebekleri her türlü enfeksiyona açık olan yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yatırdı ve bu şekilde bazı bebeklerin enfeksiyon kapmasına, bazılarının da ölümüne neden oldu. 

Asıl amacı bebeklerin iyileştirilmesinden ziyade para kazanmayı amaçlayan çete, aynı zamanda usulsüz şekilde düşümünü yaptıkları ilaçları hastaneden çıkarıp satarak maddi kazanç elde etti. 'Yenidoğan çetesi'ne yönelik soruşturmada şu ana kadar 47 şüpheliden 22'si tutuklanmış ve 10 hastanenin ruhsatı iptal edildi.

Buna göre; Özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Özel Şafak Hastanesi Bağcılar ve Özel Silivri Kolan Hospital Hastanesinin ruhsatları iptal edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *