Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Bugün Tarakcı'ya yarın başkasına

Bugün Tarakcı'ya yarın başkasına

Ali Tarakcı'ya yapılan silahlı saldırının yankıları sürüyor. Saldırıyı lanetleyen ve aydınlatılmasını isteyen CHP PM Üyesi Ali Özgündüz, “Bugün Tarakcı'ya yarın başkasına. Bu saldırı aydınlatılmazsa Türkiye'de kaos olur” açıklamasını yaptı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 3 dk

20 Kasım Pazartesi günü Esenyurt'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Ali Tarakcı'ya destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Farklı kesimlerden yüzlerce kişi Tarakcı'ya yapılan saldırıyı lanetlerken, olayın perde arkasının da aydınlatılması gerektiğine vurgu yaptılar. 
Saldırı aydınlatılmalı

Ali Özgündüz 
(CHP Parti Meclisi Üyesi):  
Bu çirkin saldırıyı lanetliyorum. Sokak ortasında bir gazeteciye yapılan silahlı saldırının kabul edilmesi mümkün değildir. Saldırının arkasında kim varsa ortaya çıkarılmalıdır. Ben buradan Ali Tarakcı ve Gazete Damga ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ayrıca bu tür saldırılar aydınlatılmazsa bugün Tarakcı'ya yarın Allah korusun bir başkasına olabilir. Böyle bir durumda da kaos olur.

TBMM'de gündeme getireceğiz
Engin Altay 
(CHP TBMM Grup Başkanvekili): 
Zorbalığın hiçbir türü kabul edilemez. Özellikle görevi halkı aydınlatmak olan gazetecilere yapılan saldırılar topluma yapılmış demektir. Tarakcı ve Gazete Damga ailesine tekrar geçmiş olsun diyorum. Bu saldırının peşini bırakmayacağız. TBMM'de de gündeme getireceğiz. Unutanlar olursa hatırlatacağız. İvedilikle aydınlatılmasını bekliyoruz.

Peşini bırakmayacağız
Metin Külünk 
(AK Parti İstanbul Milletvekili): 
Ali Tarakcı yıllardan beri tanıdığım bir arkadaşım. Çocuğunun yanında kendisine yapılan saldırıyı lanetliyorum. Bu çirkef hadisenin aydınlatılması için elimden ne gelirse yapacağım. Asla üzeri örtülmeyecek. Ben buradan Ali kardeşime, ailesine ve Gazete Damga çalışanlarına tekrar geçmiş olsun dileklerini iletiyorum.

İBB'de gündeme getirdik
Ertuğrul Gülsever 
(CHP İBB Meclisi Grup Başkanvekili): 
Öncelikle saldırıyı lanetliyorum. Bu çirkin hadiseyi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de benim talimatımla Mesut Kösedağı kardeşim dile getirdi. Bütün meclis nezdinde kınadık. Kabul edilebilir bir tarafı yok. Ali Bey'e tekrar çok geçmiş olsun diyorum. Türkiye'nin aydınlarına, gazetecilere sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum.

Arkasındakilere dokunulmalı
Ali Müfit Gürtuna 
(Eski İBB Başkanı): 
Saldırmak haksızların işidir. Ali Tarakcı'ya yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyorum. Sadece saldırganların değil arkasındaki gücün de adalete hesap vermesi gerekir. Bu saldırı bütün detaylarıyla aydınlatılmalıdır. Geçiştirilemeyecek kadar infial yaratmıştır. Değerli Ali Tarakcı'ya ve gazete çalışanlarına tekrar geçmiş olsun diyorum.

Zorbalıkla hak aranmaz
Celal Babayiğit (2014 AK Parti 
Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı):
  Türkiye bir hukuk devletidir. Hiç kimse hakkını zorbalıkla arayamaz. Bu nedenle Ali Tarakcı'ya çocuğunun yanında yapılan çirkin saldırıyı nefretle kınıyorum. Sorumluları er geç adalete hesap verecektir. Buradan sayın Ali Tarakcı'ya ve Gazete Damga çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Geciken adalet adalet değildir
Recep Erol (AK Parti İBB ve 
Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi): 
Özgür basının sesini bu şekilde kısmaya çalışanlar yanılıyor. Çünkü basın bir milletin sesidir. Susturulması kabul edilemez. Tarakcı'ya yapılan bu çirkin saldırının da kabul edilmesi mümkün değildir. Saldırının bütün sorumlularının adalete hesap vermesi gerekir. Bunun bir an önce gerçekleşmesi lazım. Çünkü geciken adalet adalet değildir.

Gazeteciler baskı altında 
Gürbüz Çapan 
(Esenyurt eski Belediye Başkanı): 
Bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyorum. Saldırının arkasındakiler bir an önce ortaya çıkarılmalıdır. Tetikçilerin yakalanmasıyla bu işin üstü örtülemez. Çirkin saldırı ivedilikle aydınlatılmalı ki bir daha tekrarı yaşanmasın. Gazeteciler yeterince baskı  altında. Ali Tarakcı ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *