Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
19°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Bakan Uraloğlu'ndan merakla beklenen Instagram açıklaması! Instagram açılıyor mu?

Bakan Uraloğlu'ndan merakla beklenen Instagram açıklaması! Instagram açılıyor mu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu sosyal medya hesabı X üzerinden Instagram'ın erişim engeli ile ilgili önemli bir açıklama yapacağını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin gündeminde 1 haftadır konuşulan Instagram erişim yasağının ardından milyonlarca kullanıcıdan gelen tepkiler üzerine erişim engeli ile önemli bir gelişmeyi açıklayacağına dair sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yayınladı.

02 Ağustos 2024 Cuma günü saat 03:00'da sosyal medya platformu Instagram'a BTK tarafından getirilen erişim engelinin ardından milyonlarca kullanıcı etkilenmiş ve erişim yasağına tepki gösterilmişti. Geçtiğimiz günlerde Bakan Uraloğlu tarafından Instagram'a katalog suçlar nedeniyle erişim engelinin getirildiği ve Instagram yetkilileri ile toplantı yapıldığını açıklamıştı.

Instagram açılıyor mu?

Bakan Uraloğlu saat 19:47'de X hesabı üzerinden attığı bir paylaşım ile Instagram'ın son durumu ile ilgili önemli bir açıklama yapacağını duyurdu. Uraloğlu'nun bu paylaşımı sonrası üzerine gözler Instagram yeniden açılacak mı? sorularının sorulmasına neden oldu.

Bakan Uraloğlu'nun X hesabı üzerinden yaptığı canlı yayında META platform yetkilileri ile görüşülen katalog suçlarına yönelik gerekli işlemler tamamlanmıştır." ifadeleri yer aldı. Uraloğlu; "Katalog suçlar arasında yer alan içerik ve paylaşımların kaldırılması sağlanacak. Bu karar çerçevesinde Türkiye yasalarına uygunluk sağlanacak ve yasaların ihlali olduğunda hızlı ve etkili bir müdahale gerçekleştirilecektir. Terör propangandası yapan içerikler kaldırılacaktır." denildi.

Instagram saat 21:30'da yeniden açılarak erişim engeli sona erecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *