Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Bahçeli'nin Öcalan çağrısına Özdağ ve Dervişoğlu'ndan sert tepki: 'Allah böyle siyaseti kahretsin'

Bahçeli'nin Öcalan çağrısına Özdağ ve Dervişoğlu'ndan sert tepki: 'Allah böyle siyaseti kahretsin'

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sürpriz 'Abdullah Öcalan' çıkışına tepki geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Meclis'te grup toplantısında yaptığı konuşmalarda her seferinde DEM Parti'nin kapatılması yönünde çağrıda bulunan Devlet Bahçeli, Meclis'in yeni yasama yılının açılışında herkesi şaşırtan tutuma imza atmış ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleriyle tokalaşmıştı.

Sonrasında DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşma sebebini açıklayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının üzerine bu adımı gerçekleştirdiğini söylemişti.

Bahçeli bugünkü grup toplantısında, İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a çağrıda bulunarak "Terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" sözlerini bir adım daha öteye taşıdı.

İkinci kez çağrıda bulunan Bahçeli, bu kez tecridin kaldırılması durumunda Öcalan'ı TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşmaya çağırdı. Bahçeli "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi.

DERVİŞOĞLU VE ÜMİT ÖZDAĞ'DAN TEPKİ

Bahçeli'nin Öcalan'ı Meclis'e çağırmasına karşı İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ seslerini yükseltti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dervişoğlu, Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden Mustafa Kemal’in mirasçılarının konuşabileceğini söyledi. Dervişoğlu, ana muhalefetin artık kendileri için yok hükmünde olduğunu belirtti.

Dervişoğlu'nun paylaşımı şöyle:

Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir.

Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir.

Gün; Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür. Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!..

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ da Bahçeli'nin çağrısına tepki göstermekte geç kalmadı. Özdağ, Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *