Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası Ankara TUSAŞ'ta terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası Ankara TUSAŞ'ta terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var

Ankara TUSAŞ'ta terör saldırısı meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıda 3 şehit ve 14 yaralı olduğunu açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleşti.

Saldırı ile birlikte TUSAŞ'tan patlama ve silah sesleri duyuldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından silah sesleri ve patlamalar devam etti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabı X üzerinden terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada 3 şehit ve 14 yaralının bulunduğunu bildirdi.

2 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklama şöyle:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek???????? Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da TUSAŞ'ta meydana gelen terör saldırısına ilişkin adli soruşturma başlatıldığını ve 1 başsavcıvekili ve 8 cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini duyurdu.

Terör saldırısını kınayan Bakan Tunç'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı ikinci paylaşımında terör saldırısına ilişkin yayın yasağı kararı alındığını paylaştı.

Yerli ve millî savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. Medyamızda, resmî makamların yaptığı açıklamaların dışında özellikle sosyal medya kaynaklı, teyit edilmemiş bilgilere ve görüntülere yer verildiği tespit edilmiştir. Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır. İzleme uzmanlarımızın raporlamaları sonrasında yayın yasağına uymayanlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Ankara TUSAŞ'ta meydana gelen terör saldırısının görüntüleri de ortaya çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *