Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem ASAL Araştırma'dan çarpıcı anket: 'ABD ve İsrail’in terör örgütü PKK üzerinde etkisi var mı?'

ASAL Araştırma'dan çarpıcı anket: 'ABD ve İsrail’in terör örgütü PKK üzerinde etkisi var mı?'

20-24 Ekim 2024 tarihlerinde 26 ilde 2 bin kişiyle yapılan ankette halka ABD ve İsrail’in terör örgütü PKK üzerinde etkisi olup olmadığı soruldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrası ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nden çarpıcı bir anket geldi. 

Araştırma, 20-24 Ekim 2024 tarihlerinde 26 ilde 2 bin kişiyle yapıldı. ASAL Araştırma anket çalışmasında katılımcılara 'Sizce ABD ve İsrail’in terör örgütü PKK üzerinde etkisi var mı?' sorusunu yöneltti. 

Ankette, katılımcıların yüzde 81.6'sı ABD ve İsrail’in terör örgütü PKK üzerinde etkisinin olduğunu söylerken yüzde 11.2'si ise İsrail’in terör örgütü PKK üzerinde etkisinin bulunduğuna karşı çıktı. 

Araştırmaya katılanların yüzde 7.2'sinin de fikrim yok/cevap yok yanıtını verdiği görüldü. 

Sonuçlar ise 2 bin kişiden çoğunun ABD ve İsrail’in terör örgütü PKK üzerinde etkisinin bulunduğu gerçeğine inandıkları gözler önüne serildi. 

ASAL Araştırma anketi sosyal medya hesabı X üzerinden paylaştı:

Sizce ABD ve İsrail’in terör örgütü PKK üzerinde etkisi var mı? 

◼️Var:%81.6 

◼️Yok:%11.2 

◼️Fikrim yok/Cevap yok:%7.2

"Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları başarılı buluyor musunuz"

ASAL Araştırma tarafından 20-24 Ekim 2024 tarihlerinde 26 ilde 2 bin kişiyle yapılan bir diğer anket ise “Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları başarılı buluyor musunuz?” sorusu oldu. 

Katılımcılara “Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları başarılı buluyor musunuz” sorusu yöneltilirken yüzde 82.4'nün yanıtı 'Evet' oldu. Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları başarılı bulmayanların oranı ise yüzde 17.6 olarak belirtildi. 

Sonuçlara göre ankete katılanların çoğu terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları başarılı buluyor. Seçmen bazında bakıldığında ise ayrışan sadece bir partinin seçmenleri oldu. 

AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti'nin oranlarının birbirine yakın olduğu görülürken DEM Partili seçmenin soruya yanıtı farklı oldu. Ankette DEM Partili seçmenin yüzde 71.9'luk kısmı terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları başarılı bulmuyor.

ASAL Araştırma anketine göre sonuçlar şöyle: 

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları başarılı buluyor musunuz? 

◼️Başarılı buluyorum:%82.4 

◼️Başarısız buluyorum:%17.6

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *