Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
18°
Ara
Damga Gazetesi Gündem 29 Ekim'de eczaneler, hastaneler, sağlık ocakları açık mı? 28 Ekim ve 29 Ekim eczaneler kapalı mı, yarım gün mü?

29 Ekim'de eczaneler, hastaneler, sağlık ocakları açık mı? 28 Ekim ve 29 Ekim eczaneler kapalı mı, yarım gün mü?

Pek çok vatandaş 29 Ekim günü yaklaşırken "29 Ekim eczaneler açık mı?" sorusunu merak ediyor. Resmi tatil olması sebebiyle bazı işletmelerin bayram günü boyunca kapalı olacağı biliniyor. Peki 29 Ekim eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler açık mı, tatil mi? 28 Ekim eczaneler kapalı mı, yarım gün mü?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Salı günü kutlanacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gününde ve öncesi olan 28 Ekim'de hastane, eczane ve sağlık ocaklarının açık olup olmadığı merak ediliyor. Hastanelerin acil servislerinin 7-24 hastalara hizmet vermeye devam ettiği bilinmekte. 

Ayrıca diğer servisler ise resmi tatil günleri hizmet vermiyor olarak biliniyor. Peki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı eczaneler açık mı? İşte hastane, eczane ve sağlık ocaklarının resmi tatilde çalışma durumu…


28 EKİM YARIM GÜN MÜ OLACAK?


Resmi Gazete'de bulunan bilgilerde “1923 senesinde Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır.” ifadeleriyle geçiyor. Bu sebeple Türkiye'nin içinde ve dışında devlet adına yalnız bugün tören düzenlenmektedir. Ancak bayram saat olarak 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam etmektedir.

Bu sebeple 28 Ekim'de çalışan özel sektör çalışanları yarım gün, 29 Ekim'de çalışanlar ise tam gün ek mesai alabilir.


29 EKİM ECZANELER AÇIK MI?


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın bir gün öncesi olan 28 Ekim'de pek çok işletme yarım gün çalışacak. Eczaneler de benzer biçimde Pazartesi günü öğlen saat 13.00’a dek hizmet vermeye devam edecek. Aynı gün saat 13.00’dan sonra ise nöbetçi eczaneler açık olmaya devam edecek.

29 Ekim Pazar günü de eczenelerin çalışıp çalışmadığı merak ediliyor. O gün ise tüm gün normal eczaneler kapalı olurken nöbetçi eczaneler hizmet vermeye devam edecek.

Hastanelerin acil servisleri de aynı şekilde 28-29 Ekim günlerinde açık olacak.


NÖBETÇİ ECZANE SORGULAMA YÖNTEMİ


Nöbetçi eczane sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Nöbetçi eczane sorgulama yapmak isteyen kişiler e-Devlet üzerinden sorgulamada bulunabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *